Menu
Openingstijden

Een mooi interieur is nu eenmaal een kwestie van smaak, wat de één geweldig vindt is voor de ander een nachtmerrie. Daarom bij deze een tip van ons: doe vooral wat je zelf leuk vindt! Er zijn wel een aantal missers die geen enkel interieur ten goede komen. Lees mee met onze simpele tips om deze te voorkomen.

 

1. Het Pinterest interieur
Pinterest is de ideale inspiratiebron. Wij raden je aan hier niet in door te slaan door de perfecte plaatjes exact te kopiëren. Je wilt toch het allerliefst een persoonlijk interieur? Een mooie open woonkamer zonder enige opbergruimte is ook niet echt realistisch. Houd je eigen stijl aan in de basis en combineer dit vervolgens met verschillende stijlen die jij leuk vindt. Zo voorkom je dat je jezelf opscheept met een interieur waar je over een jaar helemaal niet meer blij mee bent. Je kunt ons trouwens ook volgen op Pinterest voor leuke inspiratiefoto’s!

2. Alle muren wit
Witte muren kunnen heel leuk lijken op een plaatje, maar voor thuis adviseren wij om op tenminste één muur toch een beetje variatie aan te brengen met verf of behang. Door verschillende kleuren te gebruiken zorg je voor diepte en afwisseling. Ook kan je er met verschillende kleuren voor zorgen dat de kunst die je aan je muur hebt hangen nog beter tot zijn recht komt. Je hoeft je muur nu echt niet opeens paars te verven: een natuurlijke beige of lichte pasteltint kan al zorgen voor een wereld van verschil.

Vescom behang
Vescom behang beige

3. Een overvloed aan kleine accessoires
Accessoires vangen veel stof en kunnen er snel rommelig uitzien. Ze kunnen samenhang creëren, maar dan moet je ze wel op de goede manier toepassen. Wij adviseren om weg te blijven van het gebruiken van veel kleine accessoires en in plaats hiervan een paar eyecatchers neer te zetten die echt sfeer geven. Zo ziet je huis er ook niet extra rommelig uit als het eens een keer niet perfect opgeruimd is. Lees voor inspiratie onze blog over accessoires hier.

4. Geen lichtplan
Een lichtplan dat past bij jou en je woonruimte kan een groot verschil maken in het interieur. Vaak wordt alleen gefocust op de meubelstukken, terwijl de belichting erop net zo belangrijk is om het er mooi uit te laten zien. Bepaal eerst de basis verlichting die je nodig hebt en vul dit vervolgens aan met sfeerverlichting. Het maken van een lichtplan zorgt echt voor een samenhangend geheel waar je je thuis in voelt.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1300+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!