Menu
Openingstijden

De carrière van Bep staat in het teken van styling. Ze heeft door de jaren heen enorm veel ervaring opgedaan door haar passie te volgen. Het inrichten van de etalages van de Bijenkorf was jarenlang haar ambacht, hierna kwam ze ons bij Plaisier verblijden met haar gezellige aanwezigheid. Van top tot teen heeft ze voor klanten het interieurdesign bedacht, met geweldig resultaat. Met al haar ervaring heeft ze ook voor uitdagingen gestaan, deze deelt ze in deze blog met ons. Inclusief de oplossing!

Uitdaging 1: Ik wil meer ruimte in mijn huis creëren

Ruimtelijkheid brengt veel rust in huis. Je kunt deze ervaring nog steeds creëren zonder veel vierkante meters nodig te hebben! Het draait allemaal om de details.

 

  • Optische hoogte

Je huis lijkt eenvoudig groter en hoger wanneer je gebruikt van optische kleurbanen. Dit kan zijn in de vorm van gordijnen of het schilderen van de vloer tot aan het plafond, of zelfs tot en met plafond… Ook een hoge smalle kast geeft het gevoel van hoogte, evenals een hoge vloerlamp. Wat je vooral niet moet doen is je lampen of schilderijen hoog ophangen, dit geeft een averechts effect.

 

  • Geen bank tegen de muur

Een bank komt bij het bepalen van een inrichting al snel tegen een muur geplaatst, in een knusse hoek. Dit is niet erg, maar een kleine verandering maakt groot verschil: plaats de bank niet direct tegen de muur, maar ongeveer 20 centimeter er vanaf. Je zult zien dat de zithoek direct ruimtelijker oogt.

 

  • Vloerkleed

Naast dat een vloerkleed geluid dempt, lekker aanvoelt, warmte isoleert en er natuurlijk ook prachtig uitziet heeft het nog een andere handige functie. Wanneer je in de zitgroep gebruik maakt van een vloerkleed brengt dit veel rust en ruimte met zich mee. Alle losse meubelstukken zoals bijzettafeltjes, de bank en fauteuil met poef worden nu met elkaar verbonden en geven zo een veel rustigere uitstraling.

Uitdaging 2: Hoe zorg ik voor mooie verlichting in huis?

Het belang van goede verlichting in huis wordt vaak onderschat. Donkere hoeken zorgen ervoor dat je huis veel minder ruim lijkt, dus zorg ervoor dat alle hoeken van de kamer uitgelicht worden. Dit kun je doen door een spot, hang of vloerlamp te gebruiken.

 

Wat is de functie?

Naast de uitstraling die licht met zich meebrengt is de functie van het licht dat je in huis brengt ontzettend belangrijk. Wil je ’s avonds in je fauteuil een boek lezen? Of wil je juist een schilderij extra naar voren brengen? Dit kan je naast het creëren van sfeer ook bereiken met de juiste verlichting. Die sfeer krijg je vooral makkelijk in nieuwbouwhuizen, door de ingebouwde spots. Heb je een wat ouder huis? Dan kan je ook kiezen voor een railverlichting. Deze kun je dan op verschillende plekken in huis terug laten komen.

 

Nog een belangrijke tip: gebruik overal lampen met dezelfde kleurtemperatuur. Oftewel overal koel of warm.

Uitdaging 3: Mijn meubels zijn te groot of te klein

Ga je verhuizen van een villa naar een appartement? Of juist vanuit de stad naar het rustige platteland? Dan kan het voorkomen dat je meubels niet meer helemaal passen bij je nieuwe leefsituatie. Dat leuke tafeltje lijkt ineens wel heel klein, of je relaxbank vult juist de halve woonkamer op. Elk huis vraagt dus om zijn eigen maat meubilair. Maak daarom je plannen beeldend door een plattegrond te maken van je nieuwe woning. Meet je huidige meubels op en teken ze erin. Zo krijg je gemakkelijk inzicht in het totaalplaatje van je interieur.

Liever persoonlijk advies van Bep of een van onze andere experts? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk interieuradvies.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!