Menu
Openingstijden

Overal lukraak kleine hebbedingetjes neerzetten komt je interieur niet snel ten goede. In deze blog helpen we je samenhang te creëren in je interieur door gebruik te maken van de leukste accessoires.

 

Variëren met verschillende kleuren
Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden is de juiste samenstelling van kleuren. Het is leuk wanneer een kleur je interieur aanvult, denk bijvoorbeeld aan een donkergroen interieur met opvallende gouden accessoires zoals deze Vitra Popsicle klok. Ook een roze of blauw kussen, zoals de Muuto Layer, gaat bijvoorbeeld goed samen met een grijze bank; de kleuren vullen elkaar aan. Ook leuk: variëren tussen verschillende kleurtinten, zo heb je toch wat afwisseling.

Dynamiek met verschillende hoogtes
Het goed combineren van accessoires is een kunst op zich. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van verschillende hoogtes. Zet bijvoorbeeld op je salontafel zowel een opvallende vaas als kleine kaarsenhouder, of kies juist voor een mooie plant op je bijzettafels in verschillende hoogtes. Belangrijke tip: koop niet te veel accessoires in één keer, maar besteed aandacht aan iedere accessoire om de beste combinaties te vinden!

Afwisseling met texturen en prints
Je kunt een extra leuk element aanbrengen aan je interieur door juist af te wisselen tussen de verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van verschillende vormen, zoals een ronde Design on Stock Barrel poef naast een vierkante bijzettafel. Of een kleine lamp naast een hoge spiegel. Ook verschillende prints of texturen kun je prima combineren als ze in je interieur passen, dit geeft een speelse uitstraling terwijl je toch je eigen stijl behoudt.

Nog meer inspiratie opdoen? Ontdek de mooiste design accessoires bij Plaisier Interieur. En we hebben nog meer blogs! Lees alles over interieurdesign en ontdek nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!