Menu
Openingstijden

In bijna ieder interieur vind je wel een houten kast, tafel of dressoir. In deze blog delen wij hoe je het beste hout kunt integreren in je interieur. Arco kenmerkt zich door haar houten meubelen. Het merk gebruikt bijvoorbeeld echt Nederlands hout voor een aantal interieurproducten.

 

Houten tafels maken een echt statement

Wat meteen opvalt wanneer je een woonkamer betreedt, is de tafel. Of dit nu een eettafel of salontafel is, de tafel zet meteen de toon voor de rest van het interieur. Wil je een gevoel van warmte uitstralen in je interieur, kies dan voor een houten tafel. Een houten tafel is de beste optie wanneer je een gevoel van warmte in je interieur wilt uitstralen. Zo is de Arco Base eettafel een echte blikvanger in de ruimte. Arco kenmerkt zich namelijk door haar hout en gebruikt zelfs Nederlands hout voor een aantal producten. Ga je liever voor een wat robuustere uitstraling? Neem dan een kijkje bij de Linteloo Log salontafel. In dit houten bovenblad zijn de jaarringen gefreesd, wat de salontafel een krachtige uitstraling geeft.

Houten elementen zijn een perfecte toevoeging

Accessoires kunnen niet ontbreken in je interieur. Wil je de ruimte een warme uitstraling geven, kies dan voor houten accessoires. Houten elementen als de Vitra Popsicle wandklok en de Secto 4220 tafellamp geven al gauw een warme sfeer. Of je nu kleine of wat grotere elementen in huis hebt, hout kun je goed integreren in ieder interieur. Je kunt verschillende soorten hout prima combineren met elkaar. Zorg hierbij wel dat je de rest van je interieur iets rustiger houdt, om zo een juiste balans tussen warmte en rust te bewaren.

Licht en donker hout gaan perfect samen

Naast verschillende soorten hout kunt je ook licht en donker hout makkelijk combineren om een gezellige sfeer te creëren. Zo kun je de lichte Artifort Orange Slice T salontafel mooi combineren met het donkere houten onderstel van de Vitra DAW stoel. Let wel op: heb je al een houten vloer, probeer dan het combineren van licht en donker hout te minimaliseren om drukte te voorkomen. Houd het overzichtelijk en probeer de warmte te bewaren.

Extra tip: Hoe onderhoud je hout het beste?

Hout is een natuurlijk product, waardoor het mogelijk is dat het hout verkleurt dankzij daglicht. Ook temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid kunnen ervoor zorgen dat het hout uitzet of krimpt. Dit kun je vermijden door het houten product niet te dicht bij een warmtebron als een radiator of open haar te zetten. De luchtvochtigheid kun je ook het beste rond de 50 à 60% houden.

 

Heb je een massief houten tafel als de Rolf Benz 909 eettafel, of een gefineerde stoel als de Fritz Hansen Vlinderstoel dan kun je het beste de tafel schoonhouden met een licht vochtige doek, waarna je het oppervlak schoonwrijft met een droge doek. Lichte krassen kun je voorzichtig opschuren met de nerf mee. Let op: gebruik bij een tafel met lak geen schuur- of glansmiddelen met siliconen voor het onderhoud. Ook is het niet bij elk model mogelijk om het product op te schuren of opnieuw af te werken. Raadpleeg bij twijfel altijd vrijblijvend de interieuradviseurs van Plaisier Interieur.Is je interieurproduct aan wat steviger onderhoud toe? Na een aantal jaar kun je je interieurproduct terugbrengen naar Plaisier Interieur, waarna de fabriek sommige producten weer zo goed als nieuw kan maken.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1300+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!