Menu
Openingstijden

Woontrend 1: Fresh start

Na een veelbewogen tijd doen we ons best om weer een frisse start te maken. Duurzaamheid en rekening houden met het klimaat wordt steeds belangrijker. Hierdoor maakt het interieur ook een verandering door: er wordt steeds meer gebruik gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen.

 

Geef je huis een frisse start door meer gebruik te maken van witte accenten en natuurlijke materialen. Hier past het gebruik van een frisse accentkleur zoals lichtblauw en geel perfect bij. Wat je vaak ziet zijn opvallende patronen, maar dan wel binnen de natuurlijke sferen zoals een marmer of houtstructuur. De materialen die worden gebruikt zijn vaak circulair of recyclebaar, zoals kurk en leer. Denk bijvoorbeeld aan de Vitra Cork family die te gebruiken is als krukje, plantentafel en bijzettafel.

Woontrend 2: Safe Haven

Door gebruik te maken van een warm en zacht kleurenpallet zoals roze- en bruintinten maak je je huis een veilige en ontspannen plek om in te wonen. Dit kun je versterken met pasteltinten zoals geel of groen voor een vrolijke touch. Dit stimuleert ontspanning en rust in je huis. Een prachtig voorbeeld om deze trend toe te passen is de Artifort Bras fauteuil.

 

De verzachting van het interieur wordt ook uitgedrukt door zachte en pluizige materialen. Als er harde materialen gebruikt worden dan zijn deze vaak wel afgerond van vorm om toch nog een zachte uitstraling te geven. Door de verschillende kleuren en vormen van deze trend te gebruiken in je interieur creëer je een geheel dat ervoor zorgt dat je omarmd wordt in je eigen interieur.

Woontrend 3: Traditional sentiment

Oude en vertrouwde materialen en kleuren zorgen voor een huiselijk en warm gevoel. Het verleden wordt teruggehaald door bijvoorbeeld nieuw met vintage in je interieur te combineren.

 

Dit kan door bekende ruitpatronen in een nieuw jasje te steken of traditionele vormen opnieuw toe te passen in je interieur. Materialen van hoge kwaliteit zoals keramiek, donkere houtsoorten, fluweel en natuursteen worden ook zeer gewaardeerd binnen deze trend. Dit is goed te zien bij de fluwelen Artifort tulip fauteuil in onderstaande sfeerfoto. Of diepe houtkleur van het Bree’s New World Mahjongg dressoir. Alle elementen komen samen binnen een interieur van warme tinten en donkere geruststellende kleuren. Voel je de nostalgie al?

Uiteraard zijn deze trends geen regel, maar een inspiratiebron. Elementen uit verschillende trends kunnen prima met elkaar gecombineerd worden in het interieur. Advies nodig? Onze interieurontwerpers helpen je graag in de winkel.

 

Meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

 

Bron: InRetail

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!