Menu
Openingstijden

Het verhaal achter de duurzaamheid van Arco

Net als Plaisier Interieur is Arco een familiebedrijf waar met passie en visie gewerkt wordt met oog voor de toekomst. Al 4 generaties staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal. Lees hieronder meer over de bijzondere manier waarop Arco ervoor zorgt dat jouw geliefde tafel ook nog eens milieubewust is.

Arco hout sfeerfoto
Arco local wood

Duurzaamheid

De focus van Arco Meubelen ligt op het produceren van meubelen met oog voor mens en milieu. Duurzaamheid speelt een grote rol in het gehele productieproces van de meubels. Dit is te zien aan de duurzame certificeringen die ze hebben ontvangen, maar ook de hoge kwaliteit die ervoor zorgt dat jouw Arco meubel generaties lang meegaat.

De Arco collectie van lokaal hout

In 2013 lanceerde Arco een bijzondere collectie: Local Wood. De houten tafels in deze collectie worden geproduceerd uit bomen in de omgeving van Winterswijk die ten gevolg van duurzaam onderhoud toch al gekapt moesten worden. Het doel is om zo min mogelijk hout te verspillen en het transport van het bos naar de fabriek te minimaliseren. Hieronder vallen de modellen Trestle en Essentials die hieronder te zien zijn, en daarnaast ook nog de Cast, en de Base eettafel en zijn bijpassende bench.

Je tafel ziet er na 10 jaar zo weer als nieuw uit!

Arco biedt zelfs de mogelijkheid je meubel te refurbishen: na een opknapbeurt in de fabriek ziet het product er weer uit alsof hij net uit de winkel komt. Op deze manier hoeven er geen nieuwe materialen gebruikt te worden voor jouw tafel, en kun je er zo lang mogelijk van genieten.

Op onze website is meer informatie te vinden over de duurzaamheid van Arco meubelen. De meeste producten van Arco hebben een productpaspoort waarin je alle informatie over de herkomst en de samenstelling van het product kunt vinden.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1300+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!