Menu
Openingstijden & Routebeschrijving

Het kan een lastige klus zijn om goede kleuren te kiezen die passen binnen het interieur. Smaken verschillen en trends veranderen continu. Hoe kun je dan toch geslaagde kleurencombinaties samenstellen? Wij geven in deze blog een aantal handige tips.

 

De kleurencirkel wordt vaak gebruikt om na te gaan welke kleuren bij elkaar passen. Met deze kleurencirkel is gemakkelijk op te zoeken welke interieurkleuren juist wel en niet gecombineerd kunnen worden.

kleurencirkel

Contrasterende kleuren combineren
Kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen, heten complementaire kleuren. Door juist deze contrasterende kleuren te gebruiken, zorg je ervoor dat de kleuren elkaar versterken. Hierdoor straalt het interieur levendigheid en kracht uit. Veel voorkomende combinaties zijn blauw-rood, groen-roze, paars-oranje en uiteraard zwart-wit. Hieronder zie je hoe er gebruik is gemaakt van een interieur met de groene Leolux Devon bank, waarin de contrasterende roze kleur terug te zien is in de accessoires.

Harmonieuze kleuren combineren
Harmonieuze kleuren zijn kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel. Dit zijn bijvoorbeeld groen-geel, rood-oranje, blauw-paars en blauw-turqoise. Door deze kleuren te combineren met basiskleuren als zwart of wit, creëer je een rustigere sfeer in je interieur. Hieronder is een mooi voorbeeld te zien van hoe de gele Vitra Repos fauteuils en de groene Artifort Little Tulip stoelen zijn verweven in het interieur bij ons project in Bergen op Zoom.

Ton-sur-ton tinten combineren
Ton-sur-ton tinten, ook wel toon-op-toon tinten genoemd, zijn kleuren die eenzelfde kleurtoon hebben, maar met een andere hoeveelheid wit erin verwerkt. Hiermee breng je fijne nuances aan in je interieur. Kleurstalen helpen hier een handje bij. Hierop staat één basiskleur met daaronder verschillende tinten wit. Heb je een wit interieur? Ook daar kun je gemakkelijk ton-sur-ton tinten toepassen. Door het plafond een iets andere kleur wit te geven dan de bank en accessoires als salontafels, krijgt je interieur al een hele andere, aangename uitstraling. Dit is terug te zien in ons project hieronder, waarin de verschillende tinten wit terug te zien zijn in het Spectral Next TV-meubel.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?
Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1150+ beoordelingen
Kom langs in onze showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 120 jaar ervaring
7000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwe magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!

Popup magazine