Menu
Openingstijden

Droom jij graag heerlijk weg met een goed boek in het meest knusse hoekje van jouw woonkamer? Een fijne leeslamp helpt hier goed bij. Maar waar moet je op letten bij een goede leeslamp? In deze blog geven wij jou tips voor de mooiste en meest praktische leeslampen.

Goede belichting is zeer belangrijk

Een leeslamp moet natuurlijk goed licht geven om te kunnen lezen. Extra prettig is het als de leeslamp ook gedimd kan worden. Zo kan je het juiste licht kiezen voor ieder moment. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een verstelbare lamp. Zo kun je zelf altijd bepalen of de lamp direct op je boek schijnt of indirect via muur of plafond. Ben je op zoek naar een betaalbare vloerlamp met een mooi design? De Muuto Post vloerlamp is dan een geschikte leeslamp met een multifunctioneel ontwerp die niet al te hoog is in prijs. Ook de  Lumina Flo vloerlamp is betaalbaar en maakt het mogelijk de richting van het licht te bepalen voor optimaal leesplezier. Tip: kies bij deze Flo vloerlamp wel voor de lichtbron met 2700K. Dit is warmer licht dan 3000K en geeft voldoende licht voor het lezen.

Twee functies in één

Eén van de meest functionele vloerlampen binnen onze collectie is de Belux Diogenes vloerlamp. De in 1999 door ontwerpduo King & Miranda ontworpen leeslamp siert vele woonkamers en is fraai om te zien. De lamp geeft aan de bovenzijde indirect licht via muur of plafond om zo de ruimte mooi te verlichten. Een kleine verstelbare ledspot in de kap is naar beneden gericht en afzonderlijk te bedienen en is hierdoor de ideale leeslamp.

Stijlvolle leeslampen

Een stijlvolle leeslamp kan je interieur echt bijzonder maken. De Secto Design Secto 4210 vloerlamp is zo’n echte eyecatcher. Met zijn zwarte frame en bijzondere houten lampenkap valt de lamp meteen op in het interieur. Ook de Flos vloerlamp IC F1 is een zeer stijlvolle lamp, die fijne verlichting geeft tijdens het lezen op de bank. Bovendien is de lamp haast een kunstwerk op zich.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!