Menu
Openingstijden

Charles & Ray Eames

Charles Eames (1907-1978) was een Amerikaanse architect en ontwerper. Samen met zijn vrouw Ray werden ze beiden wereldberoemd door hun fantastische ontwerpen, zoals Eames Lounge Chair en Eames Plastic Chairs.

Bij Plaisier Interieur vindt u, verdeeld over diverse etages, heel veel ontwerpen uit de Eames collectie.
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Over Charles & Ray Eames

Charles Eames heeft kort gestudeerd aan de Washington University, maar werd al snel van school gestuurd vanwege zijn te moderne ideeën. In zijn jonge jaren werkte Charles Eames bij een metaalbedrijf waar hij veel leerde over design. Later werkte hij bij een architectenbureau en vanaf 1930 begon hij zijn eigen architectenbureau. Charles Eames heeft verder ook nog jaren in Michigan gestudeerd en les gegeven aan de Cranbook  Academy of Art.

 

In 1941 trouwde Charles Eames met Ray en werden ze later één van de belangrijkste design ontwerpers ter wereld. Ze ontwierpen meubels, huizen en hadden een passie voor film en fotografie. Samen ontwierpen ze de beroemde Eames-stoel; een wereld beroemd Eames-ontwerp. Bij hun ontwerpen van meubels maakten ze gebruik van geperst hout en fiberglas. Tot in de jaren zeventig bleven Charles en Ray Eames nieuwe meubelen ontwerpen. Van 1970 tot 1971 gaf Charles Eames lezingen op Harvard University. In 1978 stierf Charles Eames aan een hartaanval in zijn geboorteplaats St. Louis.

Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!