Menu
Openingstijden & Routebeschrijving

Gerard van den Berg

Gerard van den Berg, geboren in 1947, volgde aan de MTS in Rotterdam de technische opleiding meubelfabricage. Hij heeft zich ontplooid tot één van de beroemdste designers van Nederland die zijn sporen mondiaal heeft verspreid. Gerard van den Berg was een onderzoeker en een levensgenieter. Dit bracht hem in zijn jonge jaren al liftend in alle uithoeken van de wereld. In deze tijd ontdekte hij de schoonheid van puurheid en eenvoud. Hij bouwde een liefde op voor natuurlijke vormen en materialen.
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 120 jaar ervaring
7000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Over Gerard van den Berg

Gerard van den Berg begon als designer in het bedrijf van zijn vader. In 1974 richtte hij samen met zijn broer, Ton van den Berg, Montis op. Gerard van den Berg is te zien als een zelfstandig ontwerper. Zijn ontwerpen, die voornamelijk zitmeubelen zijn, worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid en eenvoud. Dit komt door Gerards voorliefde die hij heeft opgedaan in zijn vroegere jaren.

In 1991 begon hij een eigen bedrijf Label. Label staat voor Dutch Design pur sang: no-nonsense meubelen, meubelen met een eigen karakter, eigen identiteit. Ze moeten vooral lekker zitten en met liefde zijn ontworpen. Door de combinatie van creativiteit en vakmanschap zorgt Gerard van den Berg ervoor dat zijn meubelen bij een breed publiek in de smaak vallen. De kunst van zijn manier van werken is dat Gerard van den Berg zo zuiver mogelijk blijft denken. Hij focust zich op de basis en vermijdt om buiten het idee te denken. “Een idee wordt er volgens mij niet beter van als je er steeds meer dingetjes aan gaat toevoegen. De kracht zit in de essentie van het uitgangspunt, niet in de opsmuk. Zo gauw je die nodig hebt, ontbreekt er kennelijk iets aan het idee zelf.”

 

Gerard van den Berg zijn ontwerpen stralen spanning uit door de materiaalkeuze en de vormgeving. De duidelijke rechte lijnen contrasteren de mooie, vloeiende zit vorm. De combinatie van de verschillende materiaalkeuzes zijn karaktervol.Tijdens zijn lange carrière heeft Gerard van den Berg diverse prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen, de Kho Liang Prijs (1984), de Mobilia vernieuwingsprijs (1990), de prijs voor Binnenhuis-architectuur (1991) en de prijs voor het beste Nederlandse meubelontwerp (1984 en 1997).

Bij Plaisier Interieur vindt u vele ontwerpen van Gerard van den Berg voor o.a. de merken Montis en Label.