Menu
Openingstijden & Routebeschrijving

Philippe Starck

"Less is more"

De Fransman Starck was al van jongsaf aan een enthousiast tekenaar. Regelmatig vertelt Starck hoe hij als jong kind zijn jeugd doorbracht onder de tekentafels van zijn vader en hoe hij eindeloos aan het knippen, plakken en schuren was. En verder hoe hij fietsen, motorfietsen en andere objecten demonteerde om ze vervolgens weer samen te voegen. Vanaf de jaren zestig kreeg Starck zijn opleiding aan de Écôle Nissin de Camondo in Parijs.
Philippe StarckSluit filter

Prijs

Merken

  Waarom Plaisier Interieur?
  Ruim 120 jaar ervaring
  7000m² inspiratie!
  CBW Erkend
  Deskundig advies
  CBW Certificaat
  Deskundig interieuradvies?
  Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

  Over Philippe Starck

  Het ontwerpen van stoelen tot wc-borstels, je kunt het zo gek niet bedenken of Philippe Starck heeft het gemaakt. Weinig ontwerpers profileren zich als Philippe Starck. Hij is een bijzondere mix van popartiest, uitvinder, romantisch filosoof en misschien wel één van de beroemdste ontwerpers van een eindeloze lijst van plaatsen en voorwerpen.

  Philippe Starck heeft overal werk geleverd. Zoals in de klasse hotels van New York tot het FF4900 postorderhuis, van het privéappartement van de Franse president tot het gebouw van het grootste afvalverwerkingcentrum van Europa, van honderden en duizenden stoelen en lampen in cafés tot huizen overal rond de wereld, tot de tandenborstel in je badkamer toe. Alles bij elkaar gezien is het een pulsmatig geheel van tekens en symbolen, waarin het object en de betekenis in elkaar vloeien.

  Zijn ontwerpen van meubelen kregen internationale bekendheid door de onvoorspelbare vormgeving. Philippe Starck ontwierp zijn stoelen voor fabrikanten als o.a. Vitra, Kartell en Alessi. Net als aan zijn meubilair gaf hij aan zijn andere productontwerpen opvallende namen en sensuele, aantrekkelijke vormen.

  Ontvang ons nieuwe magazine!

  Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!

  Popup magazine