0180 - 423 500

Roderick Vos

Roderick Vos foto

Roderick Vos is geboren op 5 februari 1965 in Groningen. Op 18 jarige leeftijd begon hij de studie industrieel ontwerpen aan de wel bekende ‘Design Academy’ in Eindhoven. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij Ingo Maurer in München. In 1987 verhuisde hij voor een 8 maanden durende stage naar Japan. Hier vond hij een goede tutor in GK industrial associates, in Tokio.

De periode in Japan heeft Roderick Vos als zeer bijzonder ervaren. Zijn persoonlijke voorkeur voor de Aziatische cultuur en producten heeft hij in deze tijd verder ontwikkeld. Na deze geweldige ervaring kwam Roderick Vos weer terug naar Nederland, waar hij in 1990 afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Na het behalen van zijn diploma keerde hij terug naar Azië om daar in Indonesië voor onbepaalde tijd te wonen en te werken. Toen Roderick Vos uiteindelijk weer terug kwam naar Nederland begon hij samen met zijn partner, Claire Vos, zijn eigen ontwerpbureau.

Niet de eerste de beste designmerken hebben van zijn diensten gebruik gemaakt: Alessi, Carpet Sign, Design On Stock, Gelderland, Label, Linteloo en ga zo door. Naast het uitvoeren van opdrachten voor designmerken stapte Roderick Vos ook zelf wel eens naar een fabriek toe met een prototype. Hij noemt zichzelf dan ook meer een dienstverlener. De missie van Roderick Vos is om producten te ontwerpen met een magische simpliciteit. Een ontwerp moet volgens hem op zichzelf een verhaal kunnen vertellen. Dat deze missie geslaagd is dat blijkt: de afgelopen jaren boekte hij veel commerciële successen met op intuïtieve manieren tot stand gekomen ontwerpen. Voor Roderick Vos is het belangrijk dat hij een product maakt met een lange levensloop, een industriële achtergrond of een ambachtelijke touch. Door het succes van Roderick Vos en de goede samenwerking met Plaisier Interieur, tonen wij vele producten van Roderick Vos in onze winkel.

Sortering
Per pagina
Spacer
Ideal

Plaisier Interieur, Lagendijk 99, Ridderkerk, 2981 EK, Tel: 0180-423500