Menu
Openingstijden

Roderick Vos

Roderick Vos is geboren op 5 februari 1965 in Groningen. Op 18 jarige leeftijd begon hij de studie industrieel ontwerpen aan de wel bekende ‘Design Academy’ in Eindhoven. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij Ingo Maurer in München. In 1987 verhuisde hij voor een 8 maanden durende stage naar Tokio in Japan. Hier vond hij een goede tutor in GK industrial associates. Dit heeft mede de basis gelegd voor zijn artistieke ontwikkeling tot één van de meest begenadigde ontwerpers van Nederland op dit moment.
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Over Roderick Vos

De periode in Japan heeft Roderick Vos als zeer bijzonder ervaren. Zijn persoonlijke voorkeur voor de Aziatische cultuur en producten heeft hij in deze tijd verder ontwikkeld. Na deze geweldige ervaring kwam Roderick Vos weer terug naar Nederland, waar hij in 1990 afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Na het behalen van zijn diploma keerde hij terug naar Azië om daar in Indonesië voor onbepaalde tijd te wonen en te werken. Toen Roderick Vos uiteindelijk weer terug kwam naar Nederland begon hij samen met zijn partner, Claire Vos, zijn eigen ontwerpbureau.

 

Niet de eerste de beste designmerken hebben van zijn diensten gebruik gemaakt: Alessi, Carpet Sign, Design On Stock, Gelderland, Label, Linteloo en ga zo door. Naast het uitvoeren van opdrachten voor designmerken stapte Roderick Vos ook zelf wel eens naar een fabriek toe met een prototype. Hij noemt zichzelf dan ook meer een dienstverlener. De missie van Roderick Vos is om producten te ontwerpen met een magische simpliciteit. Een ontwerp moet volgens hem op zichzelf een verhaal kunnen vertellen. Dat deze missie geslaagd is dat blijkt: de afgelopen jaren boekte hij veel commerciële successen met op intuïtieve manieren tot stand gekomen ontwerpen. Voor Roderick Vos is het belangrijk dat hij een product maakt met een lange levensloop, een industriële achtergrond of een ambachtelijke touch. Door het succes van Roderick Vos en de goede samenwerking met Plaisier Interieur, tonen wij vele producten van Roderick Vos in onze winkel.

Roderick Vos: "Het lag al in mijn DNA vast dat ik dit zou gaan doen”

“Mijn overgroot opa had een houthandel en ontwierp stoelen voor boeren. Mijn vader had een meubelzaak en aan mijn moederskant zitten ze al drie generaties in het schildersvak. Het lag al in mijn DNA vast dat ik dit zou gaan doen”, vertelt ontwerper Roderick Vos (54). Zijn meubelontwerpen zijn een genot voor iedere meubelliefhebber. Hoog tijd om meer te weten te komen over deze succesvolle ontwerper, die samen met zijn vrouw Claire Studio Roderick Vos runt.

Ontwerpen zit bij Roderick Vos in het bloed. Niet de eerste de beste designmerken hebben van zijn diensten gebruikgemaakt: Alessi, Gelderland, Linteloo, Pode en Design on Stock zijn enkele voorbeelden. Samen met zijn vrouw Claire runt hij Studio Roderick Vos. “Ik ben opgegroeid tussen de meubels. Je leert op jonge leeftijd kijken naar voorwerpen. Ik snap heel goed hoe een winkel werkt – wat verkoopt en wat niet – en daar spelen we op in. Ik maak graag mooie dingen, maar het moet wel functioneel blijven. Een stoel die niet lekker zit, maak ik niet.”

 

Inspiratie uit Azië
Roderick leert Claire (53) kennen op de Design Academy in Eindhoven. “Na onze studie hebben we een tijd in Indonesië gezeten en onbewust heeft dit nog steeds impact op ons werk en onze stijl. Zo heeft Claire laatst karpetten ontworpen en ik moest meteen denken aan wat we in Indonesië hebben gezien qua stof- en kleurgebruik. Het samenwerken gaat hartstikke goed. Dat komt omdat we op de academie al veel samenwerkten en dat is op een natuurlijke manier gegroeid. We vullen elkaar heel goed aan: ik houd me bezig met het productontwerp en Claire is grafisch heel sterk.”

 

Ontwerpen voor Pode
Sinds enkele jaren zijn Roderick en Claire werkzaam voor het Nederlandse merk Pode. “We mochten het merk helemaal opnieuw in de markt zetten. Pode heeft ons heel veel vrijheid gegeven en dat is toch best bijzonder. Het merk had eerst alleen maar banken en fauteuils, inmiddels hebben we er een lifestylemerk van gemaakt: fris, kleurrijk en strak. We wilden onze stand op beurzen niet aanvullen met producten van andere merken, dus gingen we ook verlichting en accessoires ontwerpen. Ik wil dingen maken waar ik artistiek achtersta en ik kan bij Pode mijn creativiteit goed kwijt. Het merk is erg gegroeid in diversiteit en dat geeft vertrouwen. Je gaat van zo’n merk houden.”

 

Vakwerk meesterwerk
“Ik wil dingen maken waar ik artistiek achtersta, maar het moet ook een goede prijskwaliteitverhouding hebben. Af en toe maken we meer artistieke dingen die in limited edition oplage worden gemaakt, maar dat is dan omdat ik weer iets heb bedacht dat te duur is om op grote schaal te produceren. Ik ben heel veel in fabrieken te vinden en daar doe ik ook mijn meeste ideeën op. Ik word geïnspireerd door bepaalde technieken die ik dan zie. Als ik op de terugweg in de auto zit, heb ik weer iets bedacht. Ik wil nog zoveel maken, maar soms vraag ik me wel eens af of dat allemaal wel gaat in een mensenleven.”

Roderick Vos
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!