Menu
Openingstijden

Woontrend 1: Curves

Een trend die misschien niet nieuw is, maar wel een blijver, is de organische vorm. Organische vormen maken het interieur speels en vriendelijk. Deze ronde vorm kan terugkomen in accessoires, maar ook in echte grootse eyecatchers in de woonkamer.

 

Denk aan de Montis Florence fauteuil met haar ronde vormen of een salon- of bijzettafel zoals de Classicon Bell, maar ook de make-up tafel Venus van Bonaldo met zachte lijnen. Wist je dat ronde meubelen ook een ruimtelijk effect geven? Alle reden dus om voor ronde meubels te gaan in jouw interieur!

Woontrend 2: Bewust duurzaam

Tegenwoordig zijn we steeds vaker op zoek naar duurzame meubels en maken we bewustere keuzes. Een trend die we vaker zien is het upcycling en recycling van meubels. (Her)gebruikte materialen dus, die een nieuw leven krijgen.

 

Een tweetal voorbeelden hiervan zijn de Arco Re-volve stoel. Elk onderdeel van de stoel kan eenvoudig opnieuw gestoffeerd worden, wat zorgt voor een lange levensduur en minder impact op het milieu. Het ontwerp vermijdt zoveel mogelijk traditionele bekledingsmethodes – enkele van de ergste verontreinigende stoffen in de meubelindustrie. En in plaats van synthetisch schuim gebruikt de Re-volve gecertificeerde natuurlijke latex, een comfortabel niet-toxisch alternatief.

 

En de Gelderland 4800 bank. Die kan tientallen jaren meegaan. Bijna alle Gelderland modellen hebben namelijk een afneembare hoes. Wil je het meubel een keer reinigen of, na verloop van tijd een nieuwe hoes bestellen, dan is dit eenvoudig mogelijk. Maar je kunt bij Gelderland ook kiezen voor een complete her stoffering. Het oude schuim wordt verwijderd en gaat terug naar de schuimleverancier. De onverwoestbare romp wordt zorgvuldig gecontroleerd, voorzien van nieuw schuim en daarna opnieuw gestoffeerd. Zo is jouw Gelderland meubel weer als nieuw!

Woontrend 3: Wabi Sabi

Eenvoud en imperfectie. Daar staat de bijzondere Japanse Wabi Sabi trend voor. Bij deze interieurtrend die eigenlijk voortkomt uit een eeuwenoude levensfilosofie, draait het om de schoonheid van imperfecties en het uitstralen van rust. Wabi Sabi heeft een voorliefde voor natuur én dat vertaalt zich naar natuurlijke materialen zoals veel hout en stoffen als linnen, wol en zacht leer naast marmer, koper, brons en messing. Wabi Sabi vraagt om ecru, beige, bruin en andere aardse tinten. Meubels in organische vormen passen perfect bij deze trend!

 

Rolf Benz volgt deze trend met zijn Jack fauteuil. Deze hybride stoel is een fauteuil en ligstoel in één en tot in de kleinste details ontworpen voor de ontspanning van lichaam en geest. Plaatsnemen in de Jack fauteuil voelt als zweven in een hangmat. In combinatie met de bijpassende voetenbank ervaar je een oase van rust in eigen huis.

 

Uniek is de Linteloo Phoenix lamp. In de 15de eeuw ontwikkelde Angelo Barovier – Murano’s beste glasmaker aller tijden – de calcedonia-techniek: het toevoegen van oxides aan glas, wat zorgt voor een gemarmerd effect dat lijkt op de halfedelsteen chalcedoon. Tijden veranderen, smaken veranderen en deze techniek was bijna verloren gegaan tot hij, halverwege de 19de eeuw, werd herontdekt. Samen met een familie van Italiaanse ambachtslieden heeft het ontwerpduo Visser & Meijwaard gekozen voor bescheiden, ton-sur-ton aders in hun ‘Phoenix’ lamp. De individuele, mondgeblazen elementen zijn geschakeld als de kralen aan een ketting: een sieraad voor jouw interieur.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

 

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1400+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!