Menu
Openingstijden & Routebeschrijving

Het verhaal van Plaisier Interieur

Het begon allemaal in 1898 met Arie Jan Plaisier. Hij was de oudste zoon in een arbeidersgezin en vanzelfsprekend werd van hem verwacht dat hij zou bijdragen aan de gezinsinkomsten.

Arie Jan nam in dat jaar de grote stap om voor zich zelf te beginnen. Hij nam ontslag als bediende in een manufacturenzaak en met een notitieboekje, potlood en daarbij nog 50 centen op zak ging hij op pad naar de manufacturengrossierderij van J.P. Wyers in Dordrecht. Een loopreis naar Dordrecht kostte wel twee keer veergeld, maar Wyers had stalen en wilde die misschien wel meegeven aan Arie Jan, zodat hij langs de huizen kon gaan om te proberen deze te verkopen.

Zo begon Arie Jan Plaisier op 1 maart 1898 zijn bedrijfje aan de Molendijk in Oostendam, bij zijn ouders in huis. Eerst nog lopend met een pak stalen op de rug, daarna met een kruiwagen, vervolgens met de hondenkar en later zelfs met paard en wagen, werden er dagelijks afstanden afgelegd van 30 tot 35 kilometer.

In 1911 kocht Arie Jan een stukje grond aan de Lagendijk, naast het door hem bewoonde huurhuisje. Op dit stukje grond werd een woonhuis met winkel gebouwd met een oppervlakte van 20 m2.

In 1929 werd het woon- en winkelhuis verbouwd tot winkel. Tegen de achterkant werd een nieuw woonhuis gebouwd. Paard en wagen werden afgeschaft, en er werd met een T-Ford gereden. Het manufacturenassortiment werd voor zover de bedrijfsruimte het toeliet aangevuld met zeil, kleden, stromatrassen, tafels, stoelen en dressoirs en waar verder nog handel in kon zijn.

Tijdens de oorlog werd de éénmanszaak omgezet in een Vennootschap Onder Firma met als firmanten Arie Jan Plaisier en zijn drie zoons Jan, Huig en Dirk. In 1947 werd ook jongste zoon Henk hieraan toegevoegd. In de periode daaropvolgend groeide de bedrijfsruimte tot 575m2. In 1958 trad de oprichter Arie Jan Plaisier uit als firmant. Hij bleef echter wel nauw betrokken bij de zaak. In de jaren zestig werd het pand verder uitgebreid tot 1000m2.

Inmiddels had zich een nieuwe generatie aangediend en waren er ook zes kleinzoons in de zaak werkzaam. Op 24 augustus 1972 is na een rijk gezegend leven de oprichter Arie Jan Plaisier op 96 jarige leeftijd overleden. Zoals dat vaak bij familiebedrijven gebeurt is met het overlijden van zo’n persoon het bindmiddel verdwenen. Zo ook bij Plaisier Interieur. Al snel begonnen de uittredingen van de Plaisiertjes, totdat er in 1978 geen 10 maar slechts 3 Plaisiertjes, Henk en zijn twee zoons, Arjan en Florus, overbleven.

In 1979 werden Arjan en Florus medefirmant met hun vader. Direct werd begonnen met een forse uitbreiding van het winkelpand. De onmiddellijke reactie was overweldigend.

Ondanks de economische recessie van de jaren ’80 – ’85 is het opvallend om te zien hoe de verkoopomzet zich al die jaren in stijgende lijn heeft ontwikkeld. Plaisier Interieur richtte zich in deze periode naast de particulierenmarkt ook op de projectenmarkt en deze nam toen ongekend grote vormen aan. Daarnaast maakte het bedrijf de switch naar het topsegment en wisten steeds meer mensen Plaisier Interieur te vinden.Begin 1988 treedt Arjan Plaisier uit als firmant. 1 januari 1990 treedt ook Henk Plaisier op 65 jarige leeftijd als firmant uit, zodat alleen Florus overblijft.

 

Na uitbreidingen van de showroom in 1991, 1996 en 2000 is het pand, nog steeds aan de Lagendijk 99 in Ridderkerk, nu meer dan 6.000 m² groot.

 

De basis van de succesvolle groei, de passie voor wonen, is ook de zoons van Florus met de paplepel ingegoten. Vanaf 2007 staat het familiebedrijf onder leiding van Robert en Niels Plaisier. Zij bewaken de continuïteit van Plaisier Interieur en willen met hun enthousiasme voor het vak graag zoveel mogelijk mensen bereiken. U bent gewaarschuwd: de passie werkt aanstekelijk!

Wij scoren een 8.8/10 uit 1175+ beoordelingen
Kom langs in onze showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 120 jaar ervaring
7000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwe magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!

Popup magazine