Menu
Openingstijden

Kleiner wonen heeft veel voordelen, maar ook een valkuil: je hoeft een meubelstuk maar net op een verkeerde manier neer te zetten en je woning kan onbedoeld veel kleiner lijken. Met deze simpele tips zorg je voor een gevoel van ruimte en rust in je interieur!

 

Groot vloerkleed

Een vloerkleed kan rust en ruimte creëren in je zitgroep. Door de bank, fauteuils en salontafel op één groot vloerkleed te zetten, groepeer en verbind je de meubelen. Het zitgedeelte wordt een geheel, in plaats van de onrustige plek die het zou zijn wanneer je zou kiezen voor een kleiner vloerkleed.

Slim plaatsen van je meubels

Weinig ruimte betekent niet dat je alles tegen de muur aan moet schuiven. Juist door bijvoorbeeld je eettafel in het midden van de kamer te zetten geef je het gevoel dat deze ruimte er wel is. Een ronde tafel is ideaal voor een kleine eethoek en zorgt ook nog eens voor een unieke look. Ook de bank kan slim geplaatst worden: wanneer deze 20 centimeter van de muur af staat voelt het veel ruimtelijker aan. Probeer het zelf eens uit thuis!

Gordijnen van vloer tot plafond

Hoogte creëer je door te kiezen voor lange gordijnen van boven tot onder. Dat oogt als een soort lange kleurbanen. Die kleurbanen kan je ook creëren door delen van je muur van vloer tot plafond, of zelfs tot en met plafond, te schilderen. Dit versterkt het effect en geeft een extra ruimtelijk gevoel. Laat je favoriete gordijnstof dus exact op maat maken zodat deze je interieur versterkt.

Geen donkere hoeken

Wij adviseren altijd alle hoeken van een kamer uit te lichten. Dus in elke hoek een spot, hang- of vloerlamp. Als je geen donkere hoeken hebt, oogt je huis namelijk veel ruimer. Dit kun je vervolgens aanvullen met verlichting op plekken waar je het nodig hebt, zoals een leeslamp naast de bank.

De juiste maat meubilair

We zien vaak dat mensen als ze groter of kleiner gaan wonen, hun huidige meubels meenemen. Het resultaat is dat de meubels niet in verhouding staan tot het huis. Zo kan het zijn dat mensen die hun grote huis inruilen voor een appartement hun enorme fauteuil niet meer zo lekker in de woonkamer kwijt kunnen. Elk huis vraagt om zijn eigen maat meubilair. Maak daarom je plannen beeldend in een plattegrond: meet je huidige meubels op en teken die daarin. Of laat een van onze interieurontwerpers jouw wensen beeldend maken in een 3D visualisatie. Zo maak je optimaal gebruik van jouw ruimte. Ook is het slim om voor een modulaire bank zoals de Montis Domino te kiezen, zodat je altijd elementen kunt toevoegen en weghalen wanneer gewenst.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1300+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!