Menu
Openingstijden

Durf jij het aan om opvallende kleurenvlakken te gebruiken in je interieur? Color blocking toepassen in je kamer is lastig, maar het resultaat kan ontzettend gaaf zijn. In deze blog laten we je inspiratie voor verschillende opvallende kleurencombinaties in het interieur zien.

# Color Blocking: Geel – Roze

De kleurencombinatie geel en roze is opvallend en het toppunt van vrolijkheid. In zowel pastel als diepe tint passen de kleuren perfect bij elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van geel en roze in de eetkamerstoelen, of ga aan de slag met kleurvlakken op de muren. Maak het zo gek als je wilt! Ideaal om het hele jaar door het zomergevoel in huis te halen.

# Color Blocking: Oranje – Blauw

Een ietwat stoerdere kleurencombinatie is oranje met blauw. Het warme oranje en het rustgevende blauw zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Je kunt ervoor kiezen om oranje woonaccessoires toe te voegen aan een grotendeels blauw interieur, maar uiteraard is het bij deze color blocking combinatie ook tof om de grote meubelen zoals het TV-meubel mee te nemen. Bij deze kleuren geldt dat ze het best samengaan in gelijke tinten, dus óf allebei pastel of allebei diep.

# Color Blocking: Blauw – Roze

Misschien denk je bij blauw en roze meteen aan de inrichting voor een kinderkamer, maar deze kleuren zijn ook prachtig in de woonkamer en de rest van het huis! Wat vooral een toffe uitstraling geeft is om één van de kleuren in een donkere diepe tint te gebruiken, en de andere juist weer fel. Deze combinatie pak je het beste groots aan, met bijvoorbeeld donkerblauwe verf op de muur en een lichtroze bank.

Tof idee maar lijkt het je lastig om toe te passen of wil je nog meer color blocking tips? Onze ervaren interieurontwerpers en interieurstylisten helpen je graag!

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

 

Wij scoren een 8.8/10 uit 1400+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!