Menu
Openingstijden

Arco

Arco tafels zijn de meest bekende Arco meubelen binnen de collectie. Maar vergeet niet de fraai vormgegeven kasten, stoelen en kleinmeubelen van Arco! Wat dacht u bijvoorbeeld van de Arco Frame of Arco Close stoel? Alles van Arco wordt in Winterswijk geproduceerd. Arco meubelen staan al meer dan een eeuw voor hoogwaardige top kwaliteit. De perfecte toevoeging aan uw interieur in huis of op het werk.

Plaisier Interieur is één van de grootste Arco leveranciers van Rotterdam en omstreken en maakt deel uit van Arco's selecte groep van Seriously Partners. Al tientallen jaren werken beide bedrijven samen en dit heeft onder andere geresulteerd in verschillende fraaie producties, speciaal naar de wensen van de klant.
Arco merkpagina
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Eigenzinnig ontwerp uit Winterswijk

Het ambacht van de houtbewerker staat hier centraal. Net als een verrassend ontwerp, onder andere van de directeur zelf. Geen wonder: Arco is altijd zowel traditioneel als eigenzinnig geweest.

 

De meubels van Arco zijn eigenzinnig, strak en geraffineerd. Natuurlijke materialen in zachte, aardse kleuren en heldere vormen typeren de collectie. Ook bijzonder: de productie van de tafels en stoelen vindt nog steeds plaats in de eigen fabriek in de Achterhoek, achter treinstation Winterswijk om precies te zijn. Met Jorre van Ast (1980) staat de vierde generatie aan het roer. Onder zijn leiding maken de minimalistische meubels langzaam plaats voor speelse ontwerpen. Zoals een houten bankje in de vorm van de archetypische ark van Noach. Of een tafel met poten die ogen als reusachtige potloden, een ontwerp van Jorre van Ast zelf. Aan het uiteinde zit dik schroefdraad waardoor de poten letterlijk in het blad kunnen worden gedraaid. De tafel is daardoor eenvoudig te demonteren en te verplaatsen en werd daarom Nomad gedoopt. De vernieuwing werd al in 2005 ingezet door zijn vader. Die besloot op het eeuwfeest van het bedrijf aan twaalf ietwat wilde ontwerpers carte blache te geven. Om ‘de ramen eens open te zetten’, zoals zijn zoon het omschrijft. Al kon de Slim Table van Bertjan pot, die uit deze actie voort vloeit, moeiteloos in de bestaande collectie worden opgenomen. Inmiddels is de ranke tafel uitgegroeid tot een bestseller van het bedrijf.

 

5 Arco-iconen

2013: Base, Jorre van Alst
2000: Frame, Burkhard Vogtherr
2008: Pivot, Shay Alkalay
2010: Sketch, Burkhard Vogtherr & Jonathan Prestwich
2006: Slim, Bertjan pot

 

Bron van bovenstaande tekst: Jeroen Junte (tekst), Rob Jansen (productie), Eigenzinnig ontwerp uit Winterswijk, Eigen Huis & Interieur, afl. 1, Januari 2016.

Arco design meubelen: uniek design en uitmuntende kwaliteit

Met Arco kiest u voor unieke design meubelen van uitmuntende kwaliteit. Als duurzaamheid, originaliteit en optimaal comfort uw voorkeur hebben, dan maakt u met dit absolute topmerk een perfecte keuze waarmee u de inrichting van uw woning stijlvol compleet maakt. Plaisier Interieur behoort tot de grootste Arco leveranciers in de regio Rotterdam.

Vergroot uw woongenot met Arco tafels

Plaisier is met een gevarieerd modern aanbod en meer dan 120 jaar ervaring hét vertrouwde adres voor functionele design meubelen met een bijzondere uitstraling. U kunt in het assortiment onder meer rekenen op fraaie Arco tafels die staan voor hoogwaardig materiaalgebruik en elegante vormgeving. De collectie Arco tafels neemt een belangrijke plaats in binnen de design collectie van Plaisier Interieur. In de winkel in Ridderkerk kunt u met eigen ogen zien wat het betekent om met Arco tafels uw woongenot verder te vergroten en te genieten van het beste dat de meubelbranche u te bieden heeft!

Arco stoelen: comfortabel zitten op onweerstaanbaar design meubilair

Arco stoelen zijn een geraffineerde mix tussen comfortabel zitgenot en onweerstaanbaar designer meubilair. Met Arco stoelen geniet u van een fantastische uitstraling en veel duurzaam gebruiksgemak, zodat u op alle fronten de inrichting van uw huis optimaliseert. Alle Arco stoelen zijn gemaakt van stevige en prachtige ogende moderne materialen die goed tegen een stootje kunnen en lang mooi blijven. De collectie van Plaisier Interieur biedt u een ruime keuzemogelijkheid uit verschillende modellen met uiteenlopende ontwerpen en bekleding in diverse actuele kleuren die passen bij een trendy woninginrichting!

Een Arco tafel voor ieder moment en elk doel

In het assortiment van Plaisier vindt u een Arco tafel voor ieder moment en elk doel. Of u nu op zoek bent naar een prachtige salontafel, een praktische eettafel, leuke bijzettafeltjes of een degelijke Arco tafel om aan te werken; er is altijd een stijlvol model te vinden dat aan uw (kritische) wensen en eisen voldoet. Een Arco tafel staat voor luxueus woongenot waarbij messcherp design en functionaliteit elkaar gelijkwaardig ontmoeten. Zo creëert u in uw woning een leefomgeving met een schitterende ontspannen uitstraling!

Beleef Arco bij Plaisier en ontdek hoeveel stijl kan betekenen!

Bij Plaisier in Ridderkerk is de collectie Arco meubelen een belevenis op zich. Ontdek hoeveel stijl kan betekenen binnen het totaalplaatje van de zorgvuldig door u gekozen inrichting van uw woning en maak een eigentijds statement met uw persoonlijke keuze uit de afwisselende collectie van een zeer bijzonder design merk! Naast Arco vindt u in ons assortiment nog veel meer design merken.

 

Bekijk hier de folder van Arco

Een Arco heb je voor het leven

In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarde verliezen, wil Arco juist waarde toevoegen. Kwaliteit staat voorop bij het Nederlandse bedrijf: het is hun missie om mooie, duurzame producten te ontwerpen. Tafels hebben een centrale plek in ons leven of het nu thuis is of op het werk. We praten, werken, vergaderen, eten en vieren feest aan tafel. Voor al deze momenten probeert Arco op een slimme en duurzame manier design tafels te ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Inmiddels staat de vierde generatie Van Ast aan het roer en nog steeds staat liefde voor vakmanschap en hout centraal.

 

Hoe het begon
Familiebedrijf Arco ontwerpt, ontwikkelt en produceert sinds 1904 tafels en bijbehorende meubels in eigen fabriek in Winterswijk. De oudste zoon van de oprichter Wouter van Ast, Arend Cornelis, werd directeur nadat zijn vader stopte en de samenvoeging van zijn naam resulteert in de naam die het bedrijf nu nog steeds draagt: Arco. Concurrentie in de vorm van goedkope interieurproducten uit andere landen dwong Nederlandse meubelproducenten andere wegen in te slaan om te overleven. De jongere broer van Arend Cornelis, Willem, schakelde ontwerpers van buitenaf in, zoals Arnold Merckx, Charles Marks en Burkhard Vogtherr. Arco kreeg een moderne identiteit en er werden iconische producten ontworpen, waarvan een aantal producten nog steeds tot de huidige collectie behoren, zoals de Essenza.

 

Duurzaam te werk
Arco kiest voor een transparante, ambachtelijke manier van werken. Een écht goed product is niet alleen mooi om te zien, het is ook op een mooie en duurzame manier gemaakt. Er wordt voortdurend gekeken hoe bestaande producten verbeterd, verduurzaamd en doorontwikkeld kunnen worden. Arco haalt het grootste deel van het eikenhout dat zij verwerkt uit Europa. Het hout wordt heel zorgvuldig geselecteerd, zodat de mooiste boomstammen worden ingekocht.

 

In 2013 introduceerde Arco haar ‘Local Wood’ collectie. Het hout voor deze tafels (Base en Trestle) komt uit Nederland en net over de grens in Duitsland. Hierbij koopt Arco stammen op die wegens duurzaam onderhoud toch al gekapt moesten worden. Imperfecties van hout – zoals kleurverschillen en knoesten – worden geaccepteerd en het feit dat er geen hout wordt weggegooid, is nu prioriteit binnen het bedrijf. Met de Local Wood collectie probeert Arco daarnaast de productieketen zo kort mogelijk te houden. De collectie wordt van begin tot eind geproduceerd door lokale partijen: van grondstoffen en verwerking – bijvoorbeeld zagen en drogen – tot productie.

 

Ook werkt Arco met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal, wat zorgt voor minder transport. Verder zullen er zonnepanelen geplaatst worden zodat Arco voor een groot deel in haar eigen energie kan voorzien. Momenteel is 75% van het hout dat Arco gebruikt voor haar producten gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt waar alleen om duurzame redenen gekapt wordt, bijvoorbeeld om ruimte te maken voor nieuwe bomen.

 

Omringd door meer dan 50 gedreven vakmensen bouwt creative director Jorre van Ast samen met managing director Jan Tichelaar voort op een stevig fundament. In 2017 heeft Arco een belangrijke bijdrage geleverd aan het meubilair voor het nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino, een hoogtepunt in de geschiedenis van Arco. Elk meubelstuk dat de Arco-fabriek verlaat, is met veel toewijding ontworpen, ontwikkeld en gemaakt. Aan een tafel van Arco kun je eindeloos tafelen, want een Arco heb je voor het leven.

Partners en hout dichtbij huis

Arco maakt al haar design producten sinds 2017 in haar eigen fabriek in Nederland. Dit betekent echter niet dat de materialen van ver gehaald worden. Het familiebedrijf maakt voor bijvoorbeeld de LOCAL WOOD collectie goed gebruik van haar omgeving, en houdt haar productieketen graag zo kort mogelijk. Denk aan de vervoerskilometers en uitstoot die hiermee bespaard worden. Het hout dat gebruikt wordt voor het uiteindelijke product wordt selectief uitgekozen. Het hout wordt niet uit productiebossen gehaald, maar uit bossen waar omwille van duurzaam onderhoud gekapt moet worden. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes die vrij worden gemaakt voor nieuwe bomen. Zoals Arco zelf zegt: ‘’we vinden dat duurzaam leven goed samengaat met esthetiek en genieten van het leven’’.

Arco
Arco merkpagina

Veelgestelde vragen

Waar staat Arco om bekend?
Meubelfabriek Arco uit Winterswijk staat bekend om het leveren van puur vakmanschap zeker als het op hout aankomt. Al het hout wordt met veel zorg uitgekozen om zo de mooiste meubelen te kunnen creëren. Met name de eersteklas tafels en stoelen zijn met veel oog voor detail gemaakt worden.

Waar kan ik terecht met vragen over Arco producten?
Plaisier Interieur is een gekwalificeerde Arco Studio dealer. Dit betekent dat u veel Arco producten bij ons in de showroom kunt vinden. Maar ook voor advies bent u bij de ervaren interieurontwerpers van Plaisier aan het juiste adres! Maatwerk of groot zakelijk project? Plaisier Interieur gaat in samenwerking met Arco geen uitdaging uit de weg.

Heb ik garantie op mijn Arco producten?
Arco staat bekend om het gebruik van zeer hoogwaardige materialen die met veel oog voor kwaliteit geproduceerd worden. Daarom geeft Arco maar liefst 5 jaar garantie op haar meubelen. Voor vragen over de volledige garantievoorwaarden helpt Plaisier Interieur u graag.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1400+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!