Menu
Openingstijden

Auping

Auping slaapverwekkend? Ja, want de design bedden en boxsprings van Auping op onze afdeling Slapen zijn echt om van te dromen en dat geldt eigenlijk voor de gehele Auping collectie. In het assortiment van Auping vindt u niet alleen bedden en matrassen, maar ook kussens, bedtextiel en kasten.

Kom naar Plaisier Interieur voor de meest sfeervolle Auping presentatie met de mogelijkheid om uitgebreid verschillende Auping matrassen te testen. Plaisier Interieur is de oudste Auping-dealer van Rotterdam en omstreken met de meeste slaapuren. Plaisier Interieur kan u als geen ander perfect adviseren!

Inspiratie opdoen? Meld u dan nu aan voor de Auping brochure. Deze staat vol met prachtige producten. De brochure krijgt u gratis van ons thuisgestuurd!
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Voor een goede nachtrust kiest u Auping

U begint de dag uitgerust en energiek met een Auping original bed met Auping matras. Auping heeft jarenlange ervaring en werkt met de nieuwste technologieën. Hierdoor biedt Auping u slaapcomfort op het hoogste niveau. Door de optimale ondersteuning en goede ventilatie heeft u jarenlang plezier van uw Auping matras en kunt u comfortabel slapen. Niet voor niets is daarom de slogan “Auping nights, Better days”.

Een Auping matras vormt een eenheid met uw bed

Natuurlijk wordt het slaapcomfort van een Auping bed niet alleen veroorzaakt door het degelijke ontwerp. Ook een bijbehorend Auping matras valt hierbij niet weg te denken. Een Auping matras vormt samen met het Auping bed een perfect ontworpen eenheid. De vochtregulering, de complexe lichaamsondersteuning en de wijze van vervaardigen van de Auping matras; allemaal zijn ze uitgedacht met de eenheid van bed en matras in het achterhoofd. Een Auping matras treft u bij Plaisier Interieur in diverse prijsstellingen aan, zoals de Auping Elysium en Auping Inizio. De keuze hangt onder meer af van de wijze waarop u de Auping matras zult gaan gebruiken. Ook het lichaamsgewicht speelt een rol bij de keuze van de juiste Auping matras.

Auping boxspring om van weg te dromen

Naast het traditionele bed met perfecte matras, is Auping ook bekend van de ergonomische Auping original boxsprings. De wijze waarop de Auping boxspring wordt gebouwd, laat een verregaande mate van eigen invloed toe. Het frame van de Auping boxspring en de kleur van de gebruikte stof; allemaal zijn ze precies aan te passen aan uw individuele wens. De Auping boxspring hebben wij in diverse variaties. Afhankelijk van uw smaak kiest u misschien voor modern strak of juist liever voor tijdloos klassiek. Ook de prijsklasse waarin u de Auping boxspring kiest, kan in hoge mate variëren. Het is bij Plaisier Interieur mogelijk om een Auping boxspring aan te schaffen voor elk type interieur. Een mooi voorbeeld van een Auping boxspring is de Auping Criade.

 

Al tientallen jaren kunnen wij u perfect adviseren voor uw nieuwe Auping bed. Ontdek Auping in de grootste design woonwinkel van Rotterdam en omstreken!

Auping bedden

Auping bedden zijn al jaren een begrip en alles wordt in Nederland gefabriceerd. De ergonomische ligging is onomstotelijk bewezen. Auping bedden zijn echt topdesign. Hierdoor kleedt u elke slaapkamer op verrassende wijze aan met één van onze fraaie Auping bedden.Al tientallen jaren kunnen wij u perfect adviseren voor uw nieuwe Auping bed. Ontdek Auping in de grootste design woonwinkel van Rotterdam en omstreken!

Over Koninklijke Auping: Auping nights, Better days

Ruwe houten planken en enorme spoelen staaldraad gaan de Deventer fabriek in, om er als Auronde weer uit te komen. Koninklijke Auping maakt al bijna 130 jaar comfortabele en vernuftige bedden, die ook nog eens mooi zijn.

De geschiedenis van Auping

1868: Johannes Auping vestigt zich als zelfstandig smid in Deventer.
1888: Auping krijgt de opdracht veertig lichte en hygiënische ziekenhuisbedden te leveren. Hij ontwikkelt voor deze opdracht de spiraalbodem, een absolute noviteit.
1912: Opening nieuwe fabriek in Deventer. Naast het stalen gezondheidsmatras en metalen ziekenhuisbedden maakt het bedrijf ook (klein)meubels en zelfs rolstoelen.
1935: Introductie collectie buismeubels, geïnspireerd door Bauhaus.
1967: Introductie eerste verstelbare Auping spiraalbodem.
1973: Frans de la Haye, ontwerpt het Auping Auronde bed, een houten ombouw speciaal voor de verstelbare spiraalbodems. Het bed is inmiddels een designklassieker.
1998: Overname boxspring fabrikant Zevenslaper, het startsein voor de productie en verkoop van boxsprings.
2008: Een Mijlpaal; de miljoenste Auping Auronde verlaat de fabriek.
2015: Opening nieuwe productielocatie aan de Maagdenburgstraat in Deventer.
2015: Met haar ontwerp voor het bedrijfsrestaurant, de kantoren, de showroom en het café van de nieuwe fabriek wint Odette Ex de ARC 15 Interieur Award.

Samenwerken. Dat hebben ze tot kunst verheven bij Auping, het Deventerse bedrijf dat al ruim een eeuw bedden maakt. In het hart van de fabriek, waar zowel de fabrieksmedewerkers als de kantoormensen lunchen en koffie drinken, geven grote glazen wanden zicht op de stampende machines van de staalfabriek. De afgelopen jaren schoof de beddenmaker (sinds 1888) drie fabrieken op ingenieuze wijze in elkaar. Komt er via één van de beddenwinkels in het land de bestelling voor een bed binnen, dan gaan haast automatisch in alle drie de fabrieken de vakmensen aan de slag. Het atelier, de staalproductie en de houtwerkplaats ademen elk hun eigen sfeer: het stoere werk in de staalfabriek, de schone precisie-arbeid in het naaiatelier en vakmanschap en de geur van hout in de werkplaats. Alle bedrijvigheid leidt tot één gezamenlijk doel. Zorgen dat zowel ombouw als bodem én de juiste matras op hetzelfde moment klaar staan voor vertrek uit de fabriek.

Over alle slimmigheden in de bedden kan productontwikkelaar Rudi van Erp rustig een dag praten. Maar dan zou hij voorbijgaan aan het proces van maken, en dat is minstens zo belangrijk, stelt hij. Eindeloos is er nagedacht over de ideale fabriek, op alle fronten. Een werkplaats waar de honderdvijftig vakmensen prettig kunnen werken, die zowel duurzaam als zo milieubewust mogelijk is en waar over elke centimeter is nagedacht. Zo kan het bedrijf tot nu toe met een fabriek die twee keer zo klein is als de drie oude fabrieken bij elkaar en waar toch twee keer zo veel bedden uit kunnen rollen. Hoe dat kan? Het magazijn afschaffen scheelde al een hal, stelt Van Erp. ‘Maar werken zonder voorraad betekent niet dat u lang moet wachten op een nieuw bed. Dus werken wij zo efficiënt mogelijk om elk bed binnen een paar weken helemaal af te hebben.’ En dan zit er maar één ding op. Zorgen dat alles perfect werkt, want elke hapering gooit roet in het eten van de geoliede machine. ‘Al onze grondstoffen- van hout, staal en schuim tot de stoffen voor de tijken – komen uit Europa en zijn van hoge kwaliteit. Dat past bij onze filosofie, maar zorgt ook voor weinig fouten onderweg. En gaat er iets mis, dan is de leverancier in de buurt om het direct te verhelpen.’Het bedrijf maakt bovendien nagenoeg alles aan de bedden zelf, op machines die speciaal voor de klus zijn ontworpen en gemaakt. Ruwe houten planken komen de fabriek in om er als Auronde uit te gaan. Alle stoffen worden hier gesneden, doorgestikt en genaaid en nog steeds verdwijnt staaldraad van grote spoelen in machines om er spiraalbodems van te vlechten. De honderdvijftig vakmensen in de fabriek zijn niet zelden bij Auping zelf opgeleid. En alleen als het echt niet anders kan, nemen robots hun taak over. ‘Goede lassers waren niet meer te vinden. Daarom staan er nu machines voor het laswerk, maar dat is niet de eerste keus. Een machine is dom, mensen zijn slim.’ De modinettes (naaisters), hout- en metaalbewerkers zijn trouw aan hun werk en aan de fabriek. ‘We vieren hier heel wat jubilea, de meeste mensen werken hier al jaren,’ vertelt Van Erp.

Uitvindersbloed in het DNA van Auping Royal

Hoe innovatief en eigentijds de splinter nieuwe fabriek ook is, dat uitvindersbloed zit al ruim honderd jaar in het DNA van het familiebedrijf. Want het bedenken van de spiraalbodem was eind negentiende eeuw een absolute noviteit. In een tijd waarin hard slapen de mores was, sloeg het gezonde en verende ‘zachte’ bed in als een bom. En nog steeds laat de firma voorstaan op comfortabel slapen. ‘En gezond weer op. Al is er in die jaren ook veel veranderd,’ stelt Van Erp. Zo worden de spiralen niet langer in de lengte, maar in de breedte opgespannen – ‘dat blijft toch steviger’ – en zitten de matrassen vol vernuft. Van speciale schouderzones en wasbare boventijken tot 3D-weefsels. Het oog wil ook wat, natuurlijk. Al in het begin van de twintigste eeuw werkten designhelden als Friso Kramer en Wim Rietveld voor de beddenfabriek. In 1973 tekende Frans de la Haye voor de absolute bestseller in de Auping collectie: het Auronde bed, een eenvoudig houten ledikant met afgeronde hoeken en bijpassende halfronde bedtafels. Tot op de dag vandaag is de Auronde het bestverkochte bed in de collectie. Maar inmiddels krijgt de designklassieker concurrentie van veelbelovende nieuwe modellen. Heel verfrissend was de introductie van het lichte, elegante ledikant Essential – van het Berlijnse designduo Kohler & Wilms – in een tijd dat alleen dikke boxsprings in de mode waren. Ook de boxspring (op een spiraalbodem uiteraard) zelf kreeg een twist. In plaats van een zwevend onderstel of weggewerkte pootjes, kreeg boxspring Criade een zichtbare onderbouw in die typische Auping-vormentaal: met afgeronde hoeken en schuin weglopende poten.

Een oase om te ontspannen

Plannen zijn er nog genoeg. De fabriek is op stoom en het buitenland lonkt voor de even heilzame als mooie bedden uit Deventer. Onlangs kondigde het bedrijf een samenwerking met modeontwerper Jan Taminiau aan. Die maakte voor de gelegenheid alvast samen met de modinettes een kamerjas – gebaseerd op het patroon in een oude spiraalbodem. ‘De slaapkamer is allang niet meer het sluitstuk van het interieur,’ verklaart Marjan Reitsma, manager communicatie. ‘Het is een oase waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de dag. Ook bij ons is daar meer aandacht voor, met bijvoorbeeld eigen beddengoed en losse kussens om van het bed een loungeplek te maken.’ Maar de kans is gering dat het bedrijf nog andere meubels voor de slaapkamer gaat maken. Reitsma: ‘Poefjes en bedtafeltjes, die maken we wel, maar verder houden we ons graag bij onze leest.’

Auping spiralen

De algemeen directeur van het Burgerziekenhuis in Amsterdam wist blijkbaar wie hij vroeg toen hij voor zijn nieuwe ziekenhuis in 1888 op zoek was naar betere bedden. Het ziekenhuis wilde lichte bedden, zoals Johannes Auping die al maakte, maar ook nog met een verende bodem. Geen zwaar en massief staal, geen onhygiënische houten bodem en geen strozakken meer. Dat betekende pionieren voor Auping, die met zijn smidse met twee knechten geen ervaring had in het leveren van veertig bedden in een keer. Uiteindelijk wist hij van staaldraad wokkels te draaien in een oude snijbonenmolen. Van die lossen spiralen vlocht Auping vervolgens een bodem.

Auping draagt bij aan circulaire economie

Auping heeft zich het afgelopen jaar flink ingezet om bij te dragen aan het milieu door grondstoffen optimaal te hergebruiken. Zo heeft Auping een volledig circulair matras geïntroduceerd: de ‘Revive’ matras. Die inzet van Auping werd in februari 2019 beloond, toen zij werd uitgeroepen tot winnaar van de ‘Circular Award Business’. Deze prijs wordt uitgereikt aan het bedrijf met de meest innovatieve producten die bijdragen aan de circulaire economie van Nederland. Staatssecretaris Van Veldhoven reikte de prijs uit. Een vakjury vol deskundigen op het gebied van circulaire economie heeft verschillende producten beoordeeld en Auping als winnaar aangewezen. Zij hadden veel lof voor de Revive matras van Auping.

Typisch Auping design

Een Auping design kenmerkt zich door haar oog voor detail en de toekomst, waarbij rekening gehouden wordt met een duurzame wereld. In de ontwerpen wordt creativiteit met innovatie verworven zodat u kunt genieten van een heerlijk Auping bed, dat ook nog eens duurzaam is. Het strakke lijnenspel, gecombineerd met mooi afgeronde hoeken maken dat de vormgeving erg zuiver oogt. Hiermee zet Auping een echte stempel in uw slaapkamer, met toch een rustige uitstraling. Het merk gelooft dan ook: een uitgeruste wereld is een betere en mooiere wereld. Is een Auping bed iets voor u? Of zoekt u naar een matras of spiraalbodem? U vindt het allemaal bij Plaisier Interieur! Onze interieurontwerpers helpen u graag met uw keuze.

Ontdek Auping bij Plaisier

Heeft u vragen over de Auping bedden en matrassen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of te mailen met één van onze Auping experts. Wij adviseren en helpen u graag! U bent ook van harte uitgenodigd in onze winkel in Ridderkerk. Hier vindt u de complete collectie van Auping, maar ook veel andere merken. In ons assortiment vindt u onder andere de mooiste design banken, design kasten, design stoelen, design eettafels en accessoires.

Veelgestelde vragen

Hoeveel jaar garantie zit er op een Auping product?
De garantie op een Auping product is afhankelijk van het soort product. Op spiraalbodems geeft Auping 35 jaar garantie op draad- en framebreuk. Op matrassen en motoren wordt 5 jaar garantie gegeven met als uitzondering de toppers waar 3 jaar garantie op zit. Op dekbedden & kussens wordt 2 jaar volledige garantie gegeven en bed textiel 1 jaar.

 

Neemt Auping ook mijn oude matras terug?
Uw oude matras kan worden gerecycled. Dit noemt men het take back systeem. Plaisier Interieur maakt al jaren met veel succes gebruik van dit systeem. Al vele matrassen zijn zo door Plaisier Interieur in samenwerking met Auping duurzaam gerecycled.

 

Kan ik ook proef liggen op een Auping matras?
U bent van harte welkom bij Plaisier Interieur om proef te liggen op het door u gewenste Auping matras. Maar ook na aankoop van een Auping matras heeft u tot 90 dagen de mogelijkheid gebruik te maken van de unieke omruilgarantie van Auping. Zo kunt u altijd zeker zijn van een goede nachtrust. Ook bij aankoop van een nieuw matras!

 

Verkoopt Plaisier Interieur naast matrassen ook andere Auping producten?
Plaisier Interieur verkoopt het gehele assortiment van Auping. Naast matrassen, bedden, boxprings en toppers, verkopen wij ook bedbodems, kussens en bedtextiel.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1400+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!