Menu
Openingstijden

Banz Bord

Al sinds de jaren '70 staan de veelzijdige kasten van Banz Bord volop in de belangstelling van de liefhebbers van oerdegelijke Nederlandse kwaliteit. De solide ladegeleiders, scharnieren en de uitgebreide mogelijkheden in maatwerk en kleurkeuze zijn voor velen een begrip. Bent u net als wij ook een fan? Kom dan naar Plaisier Interieur om inspiratie op te doen. De fraaie collectie Banz Bord kasten vindt u namelijk bij ons in de winkel!

Speakers kunnen geïntegreerd worden in uw Banz Bord kast. Hiervoor gebruikt Banz Bord hoge kwaliteit speakers van het Nederlandse merk Hepta. Wilt u kennis maken met de kasten van Banz Bord? Dan is een bezoek aan Plaisier Interieur zeker de moeite waard. Onze kastenexperts nemen graag uw wensen met u door. Voor design wandmeubels zoals de zwevende wandmeubels van Banz Bord zit u bij Plaisier altijd goed. Wat dacht u van het Alpha meubel, de Alpha Plus wandkast, de Bèta wandkast en de Cloud wandkast?
Banz Bord bij Plaisier
Banz BordSluit filter

  Prijs

  Merken

   Filteren
   Waarom Plaisier Interieur?
   Ruim 125 jaar ervaring
   7.000m² inspiratie!
   CBW Erkend
   Deskundig advies
   CBW Certificaat
   Deskundig interieuradvies?
   Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

   Herintroductie kastenmerk Banz Bord

   Banz Bord: terug van (nooit) weggeweest. Leen van Bree, meubelfabrikant te Vlaardingen, blaast het welbekende kastenmerk Banz Bord nieuw leven in. Dat doet hij met een showroom, een aantal dealers, productinnovatie en vooral ook door gebruik te maken van de roem die van oorsprong Duitse merk Banz Bord in de jaren zestig verwierf. Van Bree vindt kennis van de geschiedenis belangrijk om zo het heden beter te begrijpen, de herintroductie van Banz Bord is daar een voorbeeld van. ‘’Een reputatie die over de jaren langzaam is opgebouwd, verdwijnt niet zomaar. Juist in een wereld waarin hypes elkaar snel opvolgen spreekt zo’n bekend ankerpunt als Banz Bord mensen aan.’’

   Banz Bord kasten

   Banz Bord. Als u dat in huis had, dan had u iets. Zwevende kasten waren in de tweede helft van de vorige eeuw zeer bijzonder en Banz Bord had de naam. Leen van Bree, directeur en eigenaar van Bree’s New World kocht de rechten. Hij vertelt: ‘’Het merk Banz Bord heeft nog steeds een grote naamsbekendheid. Dat merken wij onder meer aan het grote aantal website bezoekers. Die zoeken puur op naam. Er komen hier steeds mensen in ons Banz Bord Experience Center, al dan niet via de dealers of via de website.’’

    

   Banz Bord is in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe frontstijl heet Cloud by Banz Bord. Van Bree: ‘’Vanaf het begin werkte Banz Bord met stramienmaten van 50 cm, de hele maatvoering gaat in stappen van 50 cm. Dat is nog steeds zo. U kunt samen met de klant een hele kastenwand opbouwen’’.

   Geschiedenis Banz Bord

   Banz Bord werd in 1965 opgericht door dr. Banz uit Garmisch-Partenkirchen in Duitsland. Banz was uitgever van beroep. Hij had enorm veel boeken, maar stoorde zich in zijn bibliotheek buitengewoon aan de wandsteunen die onder de wandplanken in het zicht gemonteerd waren. Zo kwam hij op het idee om de wandplanken onzichtbaar aan de muur te monteren, een idee dat hij verwezenlijkte door een unieke staaldrager te ontwerpen. Dankzij deze staaldrager konden wandplanken voortaan zwevend aan de muur gemonteerd worden.

    

   In Nederland was Banz Bord, relatief gezien, al snel populairder dan in Duitsland. De productie is vanaf de jaren tachtig in Nederland. Voor de eigentijdse versie is het uiterlijk aangepast aan de moderne smaak en Banz Bord heeft technologie in het meubel weten te verwerken. ‘’We hebben als optie ingebouwde Hepta-speakers, die dus meegeleverd kunnen worden met een Banz Bord kast.’’

   Banz Bord Cloud

   Hepta is al net zo’n historisch merk als Banz Bord. In de beginjaren van de stereoweergave ontstaan, heeft het Nederlandse bedrijf zich onder de audiofielen een grote reputatie verworven met zeer goede, ambachtelijk vervaardigde speakers. De bodem van de kast en van de speciaal voor dit doel gemaakte speakers bevatten ronde uitsparingen, de zogenaamde basreflex, die zorgt voor een ongekende weergave, met name van het lage register. De koper van het systeem kan zelf zijn ontvanger, televisie aansluiten, via streaming, op de met het meubel Banz Bord Cloud meegeleverde speakers. Bijkomend voordeel bij de Banz Bord Cloud is dat u van de snoeren en kabels af bent. Alles is netjes weggewerkt. Banz Bord Cloud tv meubel zorgt dus voor een prachtig geluid in een mooie, esthetisch verantwoorde kast’’.

   Service van Plaisier Interieur

   Met een Banz Bord wandmeubel haalt u een pronkstuk in huis. Door gebruik te maken van bijna zwevend design zijn de wandmeubels van Banz Bord altijd zeer gewild. Wilt u meer weten over de Banz Bord Alpha wandkast of over het merk Banz Bord? Neem dan contact met onze klantenservice of kom langs in onze woonwinkel in Ridderkerk. Naast prachtige wandmeubelen kunt u ook bij Plaisier terecht voor design stoelendesign fauteuilsdesign kastendesign bankenraamdecoratie en accessoires.

   Wij scoren een 8.8/10 uit 1300+ beoordelingen
   Plaisier Interieur
   7.000m2 showroom
   Lagendijk 99
   2981 EK, Ridderkerk
   Plaisier AvantGarde
   Design Boutique
   Mariniersweg 84a
   3011 NT, Rotterdam
   Waarom Plaisier Interieur?
   Ruim 125 jaar ervaring
   7.000m² inspiratie!
   CBW Erkend
   Deskundig advies
   Deskundig interieuradvies bij Plaisier
   Deskundig interieuradvies?
   Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
   Ontvang ons nieuwste magazine!

   Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!