Openingstijden & Routebeschrijving

Carpet Sign

Sinds de oprichting in 1980 vervaardigt en verkoopt Carpet Sign exclusieve karpetten en tapijten. Elk karpet is daarbij uniek van structuur, maat en kleur en wordt geheel afgestemd op uw individuele wensen.
Filteren

Prijs

Merken

   Waarom Plaisier Interieur?
   Ruim 120 jaar ervaring
   7 etages pure inspiratie!
   CBW Erkend
   Deskundig advies
   Wij zijn CBW Gecertificeerd
   CBW-erkende winkels bieden meer zekerheid dan andere woonwinkels.

   Carpet Sign: Innovatief tapijt uit Asten

   De productie vond nooit plaats onder eigen naam. Totdat de nieuwe leiding van Carpet Sign het eigen label introduceerde en ging samenwerken met jong ontwerptalent. Dat werd een succes.In de entree van de fabriek hangen in een hoek een paar vergeelde foto’s. ‘Dit is de garage waar mijn vader in 1979 Carpet Sign begon,’ vertelt directeur Feico Dieudonné. Op een andere foto staat een klein jongetje met korte broek en een veel te groot brilmontuur tussen de rollen tapijt naast een kolossale textielmachine. Grinnikend: ‘En dat ben ik.’ Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot producent van getufte vloerkleden met tientallen werknemers. ‘meer dan de helft van onze tapijten wordt geëxporteerd.’Feico Dieudonné treedt in 1997 toe tot het familiebedrijf. Waarna er meteen ingrijpend werd vernieuwd. ‘De hele productie verliep nog handmatig. Zo stonden er tien mannen de hele dag op een rij met een tuftpistool in hun hand. Dat ging niet meer.’ De fabrikant stapte over op computergestuurde tuftmachines. De tweede verandering die Dieudonné invoerde, was de introductie van een eigen collectie. ‘Tot die tijd deden we de exclusieve productie voor Danskina.’ In amper een jaar werd een eigen ontwerpstudio uit de grond gestampt. Als echtgenote Lilianne Dieudonné in het bedrijf stapt, komt ook de internationale verkoop op gang.

   Internationale succes van Carpet Sign

   Om de inspiratie te laten stromen, worden regelmatig studenten van de Design Academy Eindhoven uitgenodigd. ‘Paul Linse en Edward van Vliet hebben hier hun afstudeeropdracht uitgewerkt. En we hebben vloerkleden ontwikkeld met Scholten & Baijings en Roderick Vos. Jonge ontwerpers zorgen voor innovatie.’Bron van bovenstaande tekst: Jeroen Junte (tekst), Rob Jansen (productie), Innovatief tapijt uit Asten, Eigen Huis & Interieur, afl. 1, Januari 2016, blz. 206-207.

   Wij scoren een 8.8/10 uit 575+ beoordelingen
   Kom langs in onze showroom
   Lagendijk 99
   2981 EK, Ridderkerk
   Waarom Plaisier Interieur?
   Ruim 120 jaar ervaring
   7 etages pure inspiratie!
   CBW Erkend
   Deskundig advies
   Wij zijn CBW Gecertificeerd
   CBW-erkende winkels bieden meer zekerheid dan andere woonwinkels.