Menu
Openingstijden

Dutch Originals Gispen

Dutch Originals is vooral bekend om zijn beroemde ontwerpen van de Nederlandse ontwerper W.H. Gispen. Naast deze ontwerper toont Dutch Originals ook authentieke remakes van Gebroeders de Wit en Paul Schuitema.
Sinds enkele jaren hebben Richard Hutten en Thijs Smeets in de ontwerptraditie van Gispen nieuwe eigentijdse modellen ontworpen voor Dutch Originals onder de naam Gispen Today.
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

De klassiekers van de toekomst

Het merk Dutch Originals heeft verschillende topmerken in de collectie. Zo brengt het merk de collecties van Gispen Classics en Gispen Today op de markt. Allerlei topontwerpen van designers als W.H. Gispen, W. Rietveld, C.H. Hoffman, Richard Hutten en Thijs Smeets. Alle meubelen zijn ontworpen in Nederland. Daarmee verdient het merk het label ‘Dutch Design’. Dutch Originals combineert klassieke ontwerpen met de techniek van vandaag. Hiermee zorgt het label voor de klassiekers van de toekomst.

Geschiedenis

De geschiedenis van de ontwerpen van Gispen gaan terug naar 1791. In dat jaar werd de meubelfabriek Gebruikers van de Stroom te Culemborg opgericht. In de jaren ’90 kreeg deze fabriek de exclusieve rechten om de ontwerpen van de bekende Willem Hendrik Gispen (1890-1981) te produceren. Gispen staat bekend als degene die productie van designmeubilair naar de fabrieken bracht.

 

Echter, dat is niet de enige reden waarom Gispen bekendheid geniet. Ook zijn meubelontwerpen zijn geliefd. Deze worden gekenmerkt door tijdloze schoonheid en zijn industrieel vervaardigd.

Klassiek en contemporain

Dankzij de zeer brede collectie is er bij Dutch Originals voor ieder interieur een geschikt meubelstuk te vinden. De collectie bestaat uit banken, fauteuils, stoelen, tafels, salontafels, bijzettafels, lampen etc. De klassieke ontwerpen van Gispen worden gevoerd onder het label Gispen Classics. De contemporaine ontwerpen vindt u onder het merknaam Gispen Today.

 

De ontwerpen van Gispen zijn te herkennen aan de stalen buizen onder de meubelen. Dit klassieke kenmerk zorgt ervoor dat de ontwerpen direct te herkennen zijn. Wat betreft de uitvoering van de producten valt er genoeg te kiezen. Veel Dutch Originals meubelen bieden bovendien kleurrijke opties.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1400+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!