Menu
Openingstijden & Routebeschrijving

Fontana Arte

Het Italiaanse Fontana Arte maakt alweer meer dan 80 jaar furore met baanbrekende ontwerpen als de Daruma, Fontana, Globo di Luce, Vertigo, Nobi en Three Sixty.

Bij Plaisier Interieur vindt u nu een ruime selectie lampen van Fontana Arte met ondermeer de gloednieuwe modellen Carmen en Pangen én de heruitgave van de opvallende tafellamp Mano, die Pietro Chiesa ontwierp in 1932.
Fontana Arte bij Plaisier Interieur
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 120 jaar ervaring
7000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Fontana Arte: Italiaanse klasse

Het begon allemaal in 1881, toen Luigi Fontana het bedrijf oprichtte. In eerste instantie produceerde Fontana floatglas voor de bouwindustrie. Tegen het einde van de 19e eeuw produceert Fontana verfijnde, op maat gemaakte glazen meubelaccessoires. In 1931 werd Gio Ponti aangesteld als nieuwe Art Direct van Luigi Fontana. Samen met de meester glazenmaker Pietro Chiesa lanceert hij een nieuw onderdeel van het bedrijf: Fontana Arte. Fontana Arte kreeg als doel om meubelen te vervaardigen met een meer ambachtelijke uitstraling, variëren van glas-in-lood tot beperkte series meubel- en verlichtingsaccessoires.

Designiconen uit de Fontana Arte collectie

In de jaren die volgen zijn er verschillende designiconen ontworpen, waaronder de Bilia tafellamp, tafellamp Fontana en de salontafel Tavolo Con Ruote tafel.

 

Fontana Arte had dan ook verschillende topontwerpers in huis, zoals de eerder genoemde Gio Ponti en Pietro Chiesa, maar ook Gae Aulenti. Daarnaast heeft het bedrijf prestigieuze partnerships gehad met internationaal bekende ontwerpers als David Chipperfield, Norman Foster, Vico MAgistretti en Alvaro Siza.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1150+ beoordelingen
Kom langs in onze showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 120 jaar ervaring
7000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwe magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!

Popup magazine