Menu
Openingstijden

Gelderland banken

Ontdek de mooiste Gelderland banken bij Plaisier Interieur. Als één van de grootste Gelderland dealers in Nederland kunnen wij u als geen ander perfect adviseren bij uw aankoop van een nieuwe Gelderland bank.
Wist u dat alle Gelderland banken in Nederland gemaakt worden? Ambachtelijk en stijlvol met oog voor de hoogste kwaliteit.

Bij Plaisier Interieur vindt u de mooiste banken uit de Gelderland collectie. Kom langs in onze showroom en ervaar het zelf!
Gelderland banken
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Ambachtelijke Gelderland bank

Vraag mensen wat zij het meest waarderen aan Gelderland banken. Zij geven zonder uitzondering dit antwoord: Hoogstaand zitcomfort, fraaie vormgeving en duurzaamheid. Het bedrijf kiest bewust voor traditionele productiemethoden en niet voor massaproductie. Alle Gelderland banken worden met de hand gemaakt door ervaren ambachtslui met liefde voor het vak. Daarmee maakt het label haar belofte van perfectie waar.

 

Elke Gelderland bank wordt uitsluitend vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals massief hout, schuim, staal, stof, leer. Het bedrijf houdt het hele productieproces onder eigen controle. Dat is ook een belangrijk motief voor ontwerpers om voor Gelderland te werken: ze hebben controle van de grootste werkzaamheden tot de kleinste details. Gelderland banken zijn verkrijgbaar in een eigen selectie van mooie, zachte stoffen en leer. Er is ook een keuze uit de stoffencollecties van bijvoorbeeld Kvadrat, Gabriel en De Ploeg.

Topkwaliteit van Nederlandse bodem

Een goed ontwerp is geen gril of trend. Kwaliteitsdesigns zijn vandaag de dag een noodzakelijke voorwaarde. Bij aankoop van een Gelderland bank heeft u als eigenaar niet alleen 20 jaar garantie op het beukenhouten lichaam, maar ook op een ontwerp van topkwaliteit. In de tweede helft van de vorige eeuw hebben Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos de basis gelegd voor het succes. De designs van ontwerpers zoals Scholten & Baijings, Bart Vos en Lex Pott bepalen nu in toenemende mate de aantrekkingskracht van de collectie. En de zoektocht naar nieuwe, goede ontwerpen gaat door.

Gelderland 4800

De Gelderland 4800 is een echte klassieke Gelderland bank. Vanwege de vele mogelijkheden in afmetingen en kleuren en het gematigde ontwerp past deze bank in bijna alle interieurs. Dat is keer op keer bewezen. Voor langere mensen is er in een geselecteerd aantal dimensies een XL-versie met meer zitdiepte beschikbaar. De Gelderland 4800 is de favoriete Gelderland bank van ontwerper Henk Vos. Het is zijn eerste ontwerp voor Gelderland in 1983. Eenvoudig, comfortabel, sterk, en een designvriend van velen.

Ontdek Gelderland banken bij Plaisier

Vrijwel alle Gelderland banken en fauteuils zijn daarom gestoffeerd met een systeem dat zelf door het label is bedacht, waarbij hoezen met stroken in het lichaam worden bevestigd. Dit biedt de mogelijkheid om de hoes schoon te maken of te verwisselen. De geliefde Gelderland bank verandert dan in de loop van de jaren samen met de eigenaars. De fabriek ontvangt zelfs regelmatig tientallen jaren oude modellen voor een complete renovatie. Een groter compliment voor duurzaam ontwerp is moeilijk voorstelbaar. Kom gauw langs en ontdek Gelderland banken bij Plaisier Interieur. Ook voor deskundig advies over uw nieuwe Gelderland bank of een compleet interieurontwerp bent u bij ons aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen

Waar worden de banken van Gelderland gemaakt?
De banken van Gelderland worden in Culemborg gemaakt. Niet voor niets staat Gelderland bekend als ‘Dutch Design’. Iedere bank wordt speciaal voor u gemaakt. Gemiddeld is de levertijd 6 tot 8 weken. Extra snelle levertijd nodig? Laat het ons weten.

 

Kan Gelderland mijn bank herstofferen?
Uw Gelderland bank kan dankzij een slim stoffeersysteem bijna altijd opnieuw bekleed worden. Wanneer u ook nieuw schuim wenst gaat uw bank of fauteuil terug naar de fabriek, waarna uw bank zo goed als nieuw terug komt. Een Gelderland bank gaat vaak meerdere generaties mee!

 

Uit welke stoffen-en leersoorten kan ik kiezen bij een Gelderland bank?
Naast de eigencollectie stoffen en leersoorten van Gelderland kunnen ook stoffen van de bekende leveranciers als Kvadrat en De Ploeg toegepast worden. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Op verzoek kunnen ook andere stoffen in overleg met Gelderland gestoffeerd worden op uw Gelderland bank.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1400+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!