Menu
Openingstijden

LaPalma

Het verhaal van LaPalma begint in een kleine garage in Italië. Zo'n veertig jaar geleden werkten Dario en Romano Marcato aan hun eerste tafeltje. Het bedrijf richtte zich vooral op de automatisering. Handmatig vakmanschap gaat hand in hand samen met technologie. Dat is wat dit merk zo bijzonder maakt. Ze zijn vooral trouw gebleven aan zichzelf.

LaPalma uit Italië staat voornamelijk bekend om zijn design barkrukken, tafels en stoelen. Door de samenwerking met verschillende topontwerpers heeft LaPalma wereldwijde bekendheid gekregen en daarom heeft LaPalma bij Plaisier Interieur ook al jarenlang een vertrouwde plek in de collectie.
LaPalmaSluit filter

Prijs

Merken

  Waarom Plaisier Interieur?
  Ruim 125 jaar ervaring
  7.000m² inspiratie!
  CBW Erkend
  Deskundig advies
  CBW Certificaat
  Deskundig interieuradvies?
  Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

  Begonnen in een Italiaanse garage

  Lapalma combineert vakmanschap met industriële technieken. Door efficiënte productie en detailwerk te verenigen is het Italiaanse meubelmerk in staat om ambachtelijke producten op grote schaal op de markt te brengen. De producten uit de Lapalma collectie worden dan ook wereldwijd verkocht. Toch is het Italiaanse merk trouw gebleven aan haar beginselen. De broers Romano en Dario Marcato begonnen met het ambachtelijk produceren van meubelen in een garage in Italië. Waar zij er destijds uren over deden om één kleine tafel te maken, worden nu de nieuwste technieken gebruikt om dit zelfde proces in enkele seconden te voltooien.

   

  De meubelen van de Marcato broers werden steeds meer een succes. In de jaren ’80 verhuisden zij dan ook naar een grotere ruimte. Er kwamen orders binnen van grote designwinkels uit het noorden van Italië. Om zowel innovatie als het productieproces te optimaliseren, kozen Romano en Dario voor automatisering. Zoals gezegd is dit altijd hand in hand gegaan met ambacht en vakmanschap. De kernzaken zijn voor de broers niet veranderd: technologie, kennis van materialen, onderzoek en vastberadenheid.

  La Palma bij Plaisier
  La Palma bij Plaisier

  Duurzaamheid prioriteit

  Lapalma kiest bewust voor een duurzaam productieproces. Het Italiaanse meubelmerk gebruikt alleen FSC-gecertificeerd hout en 100% recyclebare materialen. Verder wordt er in het hele productieproces zo min mogelijk plastic gebruikt. De leveranciers van materialen zijn bij voorkeur gelokaliseerd in de buurt om lange afstanden te vermijden. Dit alles maakt dat Lapalma de negatieve effecten voor het milieu zo ver mogelijk beperkt.

  Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
  Plaisier Interieur
  7.000m2 showroom
  Lagendijk 99
  2981 EK, Ridderkerk
  Plaisier AvantGarde
  Design Boutique
  Mariniersweg 84a
  3011 NT, Rotterdam
  Waarom Plaisier Interieur?
  Ruim 125 jaar ervaring
  7.000m² inspiratie!
  CBW Erkend
  Deskundig advies
  Deskundig interieuradvies bij Plaisier
  Deskundig interieuradvies?
  Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
  Ontvang ons nieuwste magazine!

  Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!