Menu
Openingstijden

Luceplan

Luceplan is eind jaren '70 begonnen met het ontwerpen en fabriceren van de meest schitterende lichtobjecten. De collectie bestaat inmiddels uit vele wereldberoemde ontwerpen, zoals de Costanza en Titania collectie.

Kom naar Plaisier Interieur om kennis te maken met deze schitterende lampen of bestel uw favoriete lamp online. Deskundige installatie nodig? Laat het ons weten!
Luceplan
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Duurzaam design van Luceplan

Al vanaf de oprichting van Luceplan was energie-efficiëntie een belangrijk punt. En dat was niet voor niets: het bedrijf werd tijdens de oliecrisis in 1978 in Milaan opgericht. De oprichters, de architecten Paolo Rizzatto, Sandra Severi en Riccardo Sarfatti wilden kunst en technologie samenbrengen en daarbij bronnen zorgvuldig te gebruiken.

 

De designlampen van Luceplan onderscheiden zich door een combinatie van elegantie en eenvoud. De architectonische achtergrond van de oprichters is duidelijk te zien in de collectie, maar het bedrijf werkt ook nauw samen met internationaal vermaarde ontwerpers, onder wie Alberto Medo, wiens verlichtingsconcepten zijn toegepast in diverse bekende gebouwen en instellingen, waaronder het Anne Frank Museum in Amsterdam. Naast vele lampontwerpen van zijn hand telt de collectie vele en vaak bekroonde lampen van andere gerenommeerde ontwerpers. Soms wordt in een ontwerp een spel gespeeld met uw perceptie, bij andere lampen verwondert u zich over de innovatieve techniek die erachter zit.

Hoogwaardige kwaliteit van Luceplan

Een zorgvuldig gebruik van bronnen vertaalt bij Luceplan zich onder meer in de toepassing van energiezuinige LED-lichttechnologie. Het bedrijf is een van de pioniers op dit vlak. Daarbij gaan vorm en functionaliteit altijd hand in hand, al weet een opvallende vormgeving uw aandacht soms goed vast te houden. Niet alleen de LED-lichttechnologie, ook de materialen waarvan de lampen zijn gemaakt zijn tegelijk kwalitatief hoogwaardig en ecologisch verantwoord. Door trouw te blijven aan dit principe mocht  het bedrijf al meerdere malen internationale onderscheidingen ontvangen en maakt  een aantal lampen deel uit van de permanente collectie van het MoMA in New York.

Ontdek Luceplan bij Plaisier

Ontdek Luceplan bij Plaisier en laat u betoveren door de indrukwekkende collectie lampen van dit op en top Italiaanse designmerk. De collectie is een lust voor het oog en omvat diverse lampen die zich onderscheiden door een uitgekiend raffinement, terwijl andere lampen juist opvallen door hun minimalistische eenvoud en functionaliteit.

Bestel uw Luceplan lamp online of kom langs in onze showroom. U bent van harte welkom!

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!