Menu
Openingstijden

Tonone

Een Tonone lamp: ambacht van Nederlandse bodem!

Tonone is een Nederlands designmerk met een duidelijke missie: Hoe kunnen mechanische gereedschappen van vroeger gebruikt worden voor state-of-the-art design. Ontwerper Anton de Groof is samen met zijn designteam de uitdaging aangegaan en het resultaat mag er zijn.

Stoer en eenvoudig: dat typeert een Tonone lamp. De collectie bestaat o.a. uit Tonone vloerlampen en Tonone wandlampen. Allen staan deze bekend om hun industriële look in combinatie met praktische functionaliteit.
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
CBW Certificaat
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.

Tonone, een boeiend spel van design en vakmanschap

Tonone is de naam van het jonge toonaangevende lampenlabel van Anton de Groof uit ’s Hertogenbosch. Industrieel design op zijn best en ambachtelijk stap voor stap geproduceerd door specialisten in de omgeving. Fascinatie voor mechanica, technische know-how en gevoel voor esthetiek vloeien samen met als resultaat de innovatieve Bolt serie waarbij de vleugelschroef centraal staat.

 

De Bolt collectie van Tonone draait om de meegeleverde messing vleugelschroef die dient als verstelsleutel van de lampscharnieren bij de bovenste arm en de kap. De vorm volgt de functie en dit is door de zichtbare mechaniek hier zelfs een esthetisch statement geworden. Met de vleugelmoer verstelt u zelf eenvoudig steeds opnieuw de richting van het onderstel en de kap om optimaal licht of een bijzonder visueel effect te krijgen. Daarnaast maakt het systeem de lampen tot stoere industriële pareltjes in huis.

Tonone lampen staan op hoog niveau in design en uitvoering

De basis is een oerdegelijk klassiek scharniermechanisme dat door modern design een nieuwe dimensie krijgt. Ervaren vakmensen met oog voor detail werken samen om van hoogwaardig aluminium en staal functionele en flexibele kunstwerken te maken. U kunt zelf bepalen hoe u elke lamp verstelt. De Tonone vleugelschroef en lamp zijn voorzien van een uniek nummer.  U heeft keuze uit bij elkaar passende fascinerende hanglampen, tafellampen, bureaulampen, wandlampen en vloerlampen met één of meerdere armen in verschillende fraaie kleuren. U kunt schitterende combinaties maken om het effect te versterken. De lichtbronnen worden bij ons meegeleverd.

Tonone Bolt Series

Tonone Bolt is een combinatie van tijdloos design en traditionele ambachtsmiddelen. De nieuwe serie, de Tonone Bolt, laat dit duidelijk zien. De basis van deze lampen is de fascinatie van het designteam voor de vleugelmoer. Deze vleugelmoer heeft een dubbele rol. Aan de ene kant heeft deze een functionele rol om de lamp in te stellen. Aan de andere kant is het een onderscheidend zichtbaar element dat de Tonone Bolt serie typeert.

 

De collectie van Tonone bestaat uit plafondlampen, wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Bij Plaisier Interieur vindt bijna de gehele collectie van Tonone in de winkel. Onze specialisten geven u graag passend advies.

Ontdek Tonone bij Plaisier

Wij bieden u met trots een uitgebreide Tonone Bolt collectie online en in onze woonwinkel in Ridderkerk. Extra services bij ons zijn deskundig advies van interieurspecialisten en optioneel vakkundige installatie door onze eigen ervaren monteurs. Meer informatie hierover en een contactformulier vindt u op de website.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!