Menu
Openingstijden & Routebeschrijving

Bij Plaisier vindt u nu de lampen van Hollands Licht.

In deze blog zie en lees je alles over dit nieuwe merk dat een aantal van de mooiste designlampen in haar collectie heeft uitgebracht.

 

De kunst van Hollands Licht

“Ik schilder geen koeien, maar licht”, zei een Hollandse schilder ooit. Deze uitspraak weerspiegelt perfect waar Hollands Licht voor staat. Het spel van licht en donker, van lucht en landschap, is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars en ontwerpers. Het gebruik van licht en het effect daarvan speelt uiteraard een belangrijke rol in de collectie van Hollands Licht. Het sobere kleurenpallet is een knipoog naar de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Wie is Hollands Licht? 

Hollands Licht is ontstaan als intitiatief van designimporteur Eikelenboom. Zij namen een van de bekendste designklassiekers, de Lotek classic lamp (in de onderstaande afbeeldingen te zien) in productie.  Het tijdloze karakter en de praktische toepassing van het ontwerp vormden mede inspiratie voor het ontstaan van Hollands Licht.

De mensen achter het designmerk

Het team van Hollands Licht wijdt zich vanuit ons eigen Amsterdam elke dag aan het uitbreiden en het verbeteren van de collectie. Dit doen zij door hun grote kennis van licht binnenshuis te benutten, en niet onbelangrijk: continu op zoek te zijn naar talent dat de collectie kan aanvullen. Hollands Licht toont met haar collectie het ontwerptalent dat Nederland rijk is.

Hoogwaardig vakmanschap voor een duurzaam product

Voor zowel de materiaalbewerking als led-ontwikkeling wordt de expertise zo dicht mogelijk bij huis gezocht. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van nieuw designtalent en het veelzijdige vakmanschap binnen Nederland. Hollands licht werkt samen met lokale ambachten en specialisten die ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperkt wordt en het productieproces optimaal blijft.

De beelden zeggen genoeg: Hollands Licht heeft prachtige designlampen in haar collectie die ongetwijfeld een stijlvolle toevoeging zijn aan ieder interieur.

 

Bekijk hier ons gehele aanbod van Hollands Licht!

Wij scoren een 8.8/10 uit 1150+ beoordelingen
Kom langs in onze showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 120 jaar ervaring
7000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwe magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!

Popup magazine