0180 - 423 500

Laatste week expositie Suus Suiker

Suus Suiker

Het afgelopen half jaar hebben de kunstwerken van Suus Suiker bij ons in de showroom gehangen. Deze expositie is nu bijna voorbij. U kunt de werken van Suus Suiker voor het laatst komen bekijken in onze showroom op 7 oktober, tijdens onze After Summer Party.

Suus Suiker (Hellevoetsluis, 1966) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, studierichtingen tekenen/schilderen en grafische- en typografische vormgeving. In 1991 begon ze als vrij beeldend kunstenaar.

Mixed media kunstwerken met wax afwerking:
De mixed media-kunstwerken van Suus Suiker, zijn een combinatie van fotografisch werk in inkt, pigment en krijt en/of verf op verschillende ondergronden. Veel van haar werk is afgewerkt met wax. Kenmerkend voor de waslaag zijn de glanzende en matte delen, die 'leven' geven aan het tafereel.

Toen Suus Suiker acht jaar oud was kwam ze per toeval in een schildersatelier terecht in een ruimte onder een klooster. “De geur van de verf, de half uitgeknepen tubes, het kleurrijke palet, alles gaf me een gevoel van verlangen. Het verlangen om ooit zelf schilder te kunnen zijn. Nog geen maand later schilderde ik, met goedkope Chinese olieverf van de markt, mijn eerste eigen schilderijtje naar een afbeelding van Anton Pieck. Na mijn opleiding aan de Haagse kunstacademie ben ik als fulltime kunstschilder aan de slag gegaan. Ik ben dat moment van eerste kennismaking nooit vergeten.”


Terug naar overzicht
Spacer
Ideal

Plaisier Interieur, Lagendijk 99, Ridderkerk, 2981 EK, Tel: 0180-423500