Menu
Openingstijden

Tijdens deze donkere, koude dagen is niets fijner dan thuiskomen in een knus en warm huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je in deze barre tijden zo veel mogelijk energie kunt besparen? Wij geven je een aantal tips voor een energiebesparend interieur!

Minder warmteverlies met isolerend gordijn

Wist jij dat een gordijn bepalend kan zijn voor de temperatuur in huis? Meer dan de helft van de verwarmingsenergie kan ontsnappen via ramen. Daarom is het zeer belangrijk om in het bezit te zijn van de juiste, isolerende raambekleding. Gordijnen hebben een isolerende functie, waardoor de warmte vastgehouden wordt in huis. Hierdoor hoef je minder snel de verwarming aan te zetten, wat zowel een hoop energie als geld bespaart!

Temperatuurregulatie met Luxaflex

Nog een manier om de warmte in huis te houden, is door de toevoeging van de Luxaflex Shades in je interieur. Zeker de Luxaflex Duette Shades zorgen voor optimale temperatuurregulatie dankzij het dubbele doek, gevouwen in honingraatstructuur. In de cel van deze raambekleding bevindt zich een stilstaande luchtlaag, die werkt als een isolatiedeken. Hierdoor zijn de Luxaflex Duette Shades nog effectiever en zorgen ze ervoor dat de warmte vastgehouden wordt in huis.

Duurzaam met LED-verlichting

Ook met de verlichting in huis kun je veel energie besparen. Denk er eens aan om je verlichting te vervangen voor LED-verlichting. LED-verlichting is enorm energiezuinig en bespaart je tot zo’n 80% aan elektriciteit. Bovendien gaat LED-verlichting langer mee en is het ook nog eens milieuvriendelijker. Zeker ingebouwde LED-verlichting bespaart je veel energie en kent tevens een langere levensduur dan losse lichtbronnen. Veel van onze verlichting wordt voorzien van LED-lampen. Vind je het toch een te grote stap om meteen alle lampen te vervangen? Begin dan met het dimmen van je huidige verlichting. Bij het dimmen van een gloeilamp met 50% verbruik je al gauw 25% minder stroom. Dim je een LED-licht, dan bespaar je al snel 50% aan stroom. Zo gemakkelijk kun je al het verschil maken!

Laagjes, laagjes, laagjes
Hoe meer lagen hoe meer de warmte wordt vastgehouden. Waarom nog warmer stoken wanneer je je eigen warmte bij je kan houden door een mooi plaid te gebruiken? Een plaid kan bovendien een mooie stijlvolle verrijking zijn voor je interieur. Tip: kies voor een extra groot exemplaar. Dan kan je deze ook als sprei op je bed gebruiken.

Extra tips
Zorg ervoor dat je ’s avonds en ‘s nachts je gordijnen goed sluit. Zo houd je de warmte binnen. Wil je optimale energiebesparing? Kies dan voor een gevoerd gordijn met aan de binnenzijde een speciale aluminium coating. Ook is er de mogelijkheid om op afstand, vanuit je werk of vakantie, je raambekleding te openen of te sluiten, met de Luxaflex Power View. Het grote voordeel hiervan is dat je bij veranderende weersomstandigheden gemakkelijk je raambekleding aanpast, waardoor je thuis minder hoeft te koelen of stoken. Onze experts adviseren je graag over de mogelijkheden.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1350+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!