Menu
Openingstijden

Het is op dit moment erg populair: verschillende eetkamerstoelen combineren. Het staat erg leuk aan de eettafel en geeft een artistieke uitstraling aan je interieur. Ben je benieuwd hoe je zelf het beste eetkamerstoelen kunt combineren? Lees dan snel verder.

 

Dezelfde stoel, in een andere kleur

De meest gemakkelijke manier om eetkamerstoelen te combineren is door te variëren in kleur. Combineer bijvoorbeeld complementaire kleuren als de groene en roze Arco Ease eetkamerstoelen  aan de eettafel. Of combineer een basiskleur zoals zwart met een opvallende kleur. Let er wel op dat het combineren van felle kleuren al snel kan leiden tot een chaotische uitstraling. Je kunt dan ook het beste kiezen voor wat zachtere tinten.

Dezelfde stoel, in een andere bekleding

Ook kun je dezelfde eetkamerstoelen met elkaar combineren door te variëren in materiaal. Stof en leer staat bijvoorbeeld erg goed bij elkaar en door deze materialen te mixen geef je de eetkamer toch net een andere uitstraling. Neem de Leolux Talos eetkamerstoel. Deze eetkamerstoel brengt een elegante sfeer in je interieur wanneer je de stoffen en leren versie met elkaar combineert.

Dezelfde stoel, ander onderstel

Het onderstel van de eetkamerstoelen kun je ook accentueren door hierin te variëren. Neem eenzelfde stoel en wissel de onderstel kleuren en/of materialen met elkaar af om zo een mooi effect te creëren. Bij de Vitra DSR eetkamerstoel zie je dit goed terug. Doordat het ene onderstel in chroom is en het andere in zwart, versterken ze elkaar mooi in de algehele uitstraling van het interieur.

Combineer eetkamerstoelen met een eetkamerbank

Ben je toe aan iets anders? Combineer dan je eetkamerstoelen met een design eetkamerbank. Hierdoor creëer je meteen een andere, elegante look in je interieur. Daarnaast is een eetkamerbank zoals de Rolf Benz 629 hieronder  perfect voor kleine ruimtes vanwege zijn praktische formaat.

Wil je nog meer inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs vol tips en inspiratie! Lees hierin alles over interieurdesign en ontdek de nieuwste trends.

Wij scoren een 8.8/10 uit 1300+ beoordelingen
Plaisier Interieur
7.000m2 showroom
Lagendijk 99
2981 EK, Ridderkerk
Plaisier AvantGarde
Design Boutique
Mariniersweg 84a
3011 NT, Rotterdam
Waarom Plaisier Interieur?
Ruim 125 jaar ervaring
7.000m² inspiratie!
CBW Erkend
Deskundig advies
Deskundig interieuradvies bij Plaisier
Deskundig interieuradvies?
Onze interieurontwerpers helpen u graag uw interieurwensen waar te maken.
Ontvang ons nieuwste magazine!

Nu verkrijgbaar. Meld u aan en ontvang binnen enkele dagen ons magazine bij u thuis!